28.08.2024
Телеканал NTD

У Німеччині придумали пристрій для соціального дистанціювання

У Німеччині придумали пристрій для соціального дистанціювання

Цей маленький датчик допомагає зберігати соціальну дистанцію. Його розробив один німецький виробник електроніки. [Бодо Губер, інженер..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Цей маленький датчик допомагає зберігати соціальну дистанцію. Його розробив один німецький виробник електроніки.

[Бодо Губер, інженер компанії ― розробника датчика]:
«Як співробітники, ми зобов’язані дотримуватися безпечної дистанції. Є багато різних способів це робити, наприклад нанести маркування. Однак у нас це не працює, оскільки процеси дуже динамічні. Ми шукали інші способи».

Пристрій можна носити на шиї. Розробники кажуть, що він точніше визначає відстань, ніж інші прилади або додатки.

[Мартін Подольський, головний розробник]:
«Додаток “Сorona”, про який усі сьогодні говорять, заснований на блутусі. А цей протокол не може вимірювати відстань. Він просто вимірює силу сигналу, за яким і визначає дистанцію. Наш пристрій, безумовно, інакший. Він використовує надширокосмугову систему. Вона вимірює час, за який сигнал передається від одного датчика до іншого. Це дуже точний метод вимірювання».

Також є спеціальна програма, у якій видно, який саме датчик наблизився надто близько до іншого й на який час. Тобто в разі спалаху коронавірусу можна дуже точно сказати, який співробітник міг бути інфікований, а який ні. Таким чином можна відправляти на карантин окремих працівників, а не цілу зміну.

[Бодо Губер, інженер компанії ― розробника датчика]:
«Ми самі використовуємо цю технологію, що дає нам змогу працювати далі. Ми також робимо внесок у боротьбу з коронавірусом, надаючи електронні запчастини для апаратів ШВЛ. Тож ми мусимо й далі підтримувати виробництво».

Прості датчики продають по 110 євро за штуку. Пристрої, які здатні відстежувати пересування, коштують 160 кожен.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Німеччині придумали пристрій для соціального дистанціюванняМедичні гаджети — один із головних трендів CES-2024Робот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківВ Аргентині комарів опромінюють радіацією, щоби перемогти епідеміїАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: