29.04.2024
Телеканал NTD

Недорозвинені крила й міцні ноги: в Аргентині відкрили новий вид динозаврів

Недорозвинені крила й міцні ноги: в Аргентині відкрили новий вид динозаврів

Ці кістки належать новому виду динозаврів. Їх знайшли в аргентинській провінції Ріо-Негро. За словами палеонтологів, доісторична..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ці кістки належать новому виду динозаврів. Їх знайшли в аргентинській провінції Ріо-Негро. За словами палеонтологів, доісторична істота була невеликою — завдовжки всього півтора метра.

[Матіас Мотта, співробітник Аргентинського музею природничих наук]:
«Ми демонструємо новий вид динозаврів, знайдений в Аргентині: оверораптор чиментой. Це хижий динозавр, що жив на території Аргентини 90 мільйонів років тому».

Останки динозавра відкопали в породах крейдового періоду. Учені витягли досить кісток, щоб вивчити анатомію тварини.

Вони з’ясували, що ця істота мала розвинені задні кінцівки, на яких вона, імовірно, швидко і вправно бігала. Передні кінцівки нагадують крила. Можливо, вони допомагали зберігати рівновагу під час пересування.

[Матіас Мотта, співробітник Аргентинського музею природничих наук]:
«Вивчивши анатомію динозавра, зокрема передні кінцівки, ми виявили подібність до виду рахонавіс. Він жив на Мадагаскарі в крейдовий період і має багато спільного з оверорапторами».

Учені вважають, що ці два види утворюють нову родину м’ясоїдних динозаврів, що жили в Південній Америці та Африці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Недорозвинені крила й міцні ноги: в Аргентині відкрили новий вид динозаврів«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїCES-2024: інтелектуальні фени, телевізори та маски для обличчяМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволамиВ Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: