28.03.2024
Телеканал NTD

Найбільший у світі електролітак пройшов перше випробування

Найбільший у світі електролітак пройшов перше випробування

У штаті Вашингтон відбулося перше випробування найбільшого електричного літака світу. Його провела компанія MagniX спільно з..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

У штаті Вашингтон відбулося перше випробування найбільшого електричного літака світу. Його провела компанія MagniX спільно з аерокосмічною фірмою AeroTEC.

Цей літальний апарат — модернізований літак Cessna («Сессна») Caravan. Його обладнано електричним двигуном Magni500 потужністю 750 кінських сил. Довжина літака — одинадцять метрів. Він вміщує дев’ять пасажирів і пілота.

Під час тестового польоту на борту перебував лише пілот. Випробування проходять біля міжнародного аеропорту «Мозес-Лейк». Літак провів у повітрі пів години, після чого успішно приземлився.

Виробник сподівається, що електричний Cessna Caravan почне здійснювати комерційні рейси вже у 2021 році. Він уважає, що польоти на електричних літаках будуть дешевшими, ніж на звичайних. До того ж такі повітряні судна не викидають до атмосфери вуглекислий газ.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільший у світі електролітак пройшов перше випробуванняМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїНауковці створили перший функціональний напівпровідник із графенуЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимуму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: