09.02.2024
Телеканал NTD

Від суконь до спецодягу: як індустрія моди адаптується до пандемії

Від суконь до спецодягу: як індустрія моди адаптується до пандемії

Дизайнеру Кетрін Магларіс з австралійської Аделаїди через карантин довелося знову розробляти нове вбрання. Раніше її майстерня..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Дизайнеру Кетрін Магларіс з австралійської Аделаїди через карантин довелося знову розробляти нове вбрання. Раніше її майстерня спеціалізувалася на пошитті вечірніх суконь. Тепер перейшла на більш повсякденний і спортивний одяг.

[Кетрін Магларіс, дизайнер]:
«Він має бути стильним і комфортним, щоб можна було одягати і на вулицю, і вдома. У ньому можна вийти по каву й повернутися до домашнього офісу».

Чимало дизайнерських компаній у всьому світі закриваються, бо розгубили клієнтів і втратили всі замовлення.

Однак деякі придумують креативні способи, як утриматися на плаву. Наприклад, Крістіна Тріденте, яка раніше шила лише вечірнє та весільне вбрання, тепер також створює одяг для медперсоналу.

[Крістіна Тріденте, дизайнер]:
«Узагалі ніколи над цим не працювала. Ми намагаємося адаптуватися, уже розробили одну модель».

А дизайнер Джина Барджиль каже, що пандемія її особливо не зачепила.

[Джина Барджиль, дизайнер]:
«На нас вона не надто вплинула, нам довелося лише трохи змінити напрям».

Джина ще до епідемії працювала з дому й залучала до пошиття жінок-біженок. Коли почалася криза, майстерня перейшла з пошиття офіційного одягу на спецодяг.

Працівники індустрії кажуть, що нині, під час кризи, вижити зможуть компанії, яким вдасться адаптуватися й придумати креативні ідеї, як заробляти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від суконь до спецодягу: як індустрія моди адаптується до пандеміїМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняНа Канарських островах протестують проти масового туризмуМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: