25.12.2024
Телеканал NTD

У південнокорейській кав’ярні роботи замінили персонал

У південнокорейській кав'ярні роботи замінили персонал

У кав'ярні південнокорейського міста Теджон каву готує спритний робот-бариста. А приносять напої до столиків увічливі роботи-офіціанти...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У кав’ярні південнокорейського міста Теджон каву готує спритний робот-бариста. А приносять напої до столиків увічливі роботи-офіціанти. Новий персонал допомагає людям менше контактувати одне з одним.

[Лі Тон Пе, директор компанії Vision Semicon]:
«Наша система від замовлення до доставляння не потребує участі людей. Столи розставлено так, щоб не заважати роботам пересуватися. Це добре вписується в сучасну ситуацію, коли треба дистанціюватися».

Робот-бариста знає 60 рецептів приготування кави.

[гість кав’ярні]:
«Ця кава на смак така ж, як приготована людиною».

Роботи-офіціанти, подаючи каву, ввічливо розмовляють із гостями й навіть радять, як її ліпше випити. Також вони обирають найзручніший шлях до столика клієнта.

Цього року такими роботами планують забезпечити 30 південнокорейських кав’ярень.
Коротке посилання на цю сторінку:

У південнокорейській кав’ярні роботи замінили персоналЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиУ Дубаї корали вирощують по-новому«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в Японії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: