19.07.2024
Телеканал NTD

Відновлення після пожежі: чотири австралійські гори чекають туристів

Відновлення після пожежі: чотири австралійські гори чекають туристів

Вертоліт доставляє останню партію будматеріалів. На Блафф-Нолл і ще трьох горах уже з'явилися нові стежки, що..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Вертоліт доставляє останню партію будматеріалів. На Блафф-Нолл і ще трьох горах уже з’явилися нові стежки, що ведуть до вершин.

Це Національний парк Стерлінг-Рейндж, що в Західній Австралії. Уже п’ять місяців тут триває відновлення після руйнівної пожежі, яка завдала лиха всьому континентові. На кількох піках пішохідні стежки майже повністю знищено.

Загалом сюди повітрям доставили 50 тонн матеріалів і вивезли 10 тонн будсміття.

І хоча важку деревину підіймати наверх по землі не довелося, та на місці змушені все робити вручну. Праця непроста. За день вдається відновити не більш як 20 метрів шляху.

[Пітер Гартлі, працівник парку]:
«Це дуже тривалий процес. Він відбувається вже три місяці. Ще місяць попереду. Це важка й інтенсивна робота».

Щороку на популярні в Австралії гори приїжджало понад 60 тисяч туристів. Особливо їх було багато в холодну пору, коли тут випадає сніг.

Тепер же парк очікує ще більше відвідувачів. Тут зробили стежки з нищими сходами, якими легше підійматися сім’ям із дітьми. Витратили на них майже 140 тисяч доларів.

Також на середині шляху облаштували місце, де можна перепочити.

[Пітер Гартлі, працівник парку]:
«У людей буде можливість сюди піднятися, насолодитися краєвидами. І, якщо вони не хочуть іти на саму вершину, то можуть повернутися назад».

Австралія поступово послаблює карантинні обмеження. 15 травня тут дозволили відкритися барам і ресторанам. А з 1 червня країна почала приймати іноземних туристів. Утім, як і всюди, вони можуть відвідувати визначні місця лише в масках і дотримуючись дистанції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Відновлення після пожежі: чотири австралійські гори чекають туристівПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-Йорку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: