28.05.2024
Телеканал NTD

Бразилець зібрав колекцію з 6101 футболки футболістів

Бразилець зібрав колекцію з 6101 футболки футболістів

Бразилець Кассіу Брандау показує свої неоціненні експонати. Він колекціонує футбольні футболки. А у квітні він також..

Дата завантаження: 2024-10-28

video
play-sharp-fill

Бразилець Кассіу Брандау показує свої неоціненні експонати. Він колекціонує футбольні футболки. А у квітні він також став рекордсменом: Книга Гіннеса внесла його до списку як власника найбільшої у світі такої колекції.

Від рідкісних футболок Пеле до футболки чемпіонату світу 1998 року з автографом Роналду. 41-річний бразилець накопичив загалом 6101 футболку. Колекціонувати їх почав у 2000 році.

[Кассіу Брандау, колекціонер]:

«Недавно я потрапив до Книги Гіннеса. У ній ідеться, що я найбільший у світі колекціонер футбольних футболок. Це більше, ніж просто 6101 шматок тканини, це 6101 історія, яка допомагає нам розповісти про футбол».

Він зберігає свої футболки в клубі колекціонерів, який він заснував у Сан-Паулу.

[Кассіу Брандау, колекціонер]:

«Коли знімаєш футболку з вішалки, вона починає розповідати історію. Це окрема історія перемог, поразок та подолань. Це документ, частинка найбільшого у світі спорту».

У колекції Кассіу є футболка бразильського футболіста Пеле, яку той одягнув на визначний матч у Ріо-де-Жанейро. Тоді до країни з офіційним візитом прибула британська монархиня.

[Кассіу Брандау, колекціонер]:

«10 листопада 1968 року Пеле грав у цій футболці в матчі збірної штату Сан-Паулу проти збірної штату Ріо-де-Жанейро. Його на стадіоні відвідала королева Єлизавета II. Вона приїхала до Бразилії та попросила про зустріч. І вони зустрілися на стадіоні “Маракана”».

На виставці також можна побачити футболку 1994 року, яку одягав семиразовий чемпіон світу «Формули-1» Льюїс Гемільтон на торішньому Гран-прі в Сан-Паулу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бразилець зібрав колекцію з 6101 футболки футболістівЗал слави іграшок у США обирає переможців 2024 рокуПринцеса Кейт повертається до публічного життя після завершення курсу хімієтерапіїБудинок моди Carolina Herrera показав нову колекцію на NYFWТелесеріал «Сьогун» приваблює туристів до токійського самурайського центруБудапешт приваблює туристів перлинами архітектуриВерхова стрільба з лука відроджується в Угорщині10 000 рудоволосих повеселилися на фестивалі в НідерландахЗолотий призер конкурсу NTD з бойових мистецтв поділився своїми секретамиМашини-амфібії востаннє пройшли каналами Амстердама
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: