20.04.2024
Телеканал NTD

Картину Тіціана, яку викрадали двічі, виставляють на торги в Лондоні

Картину Тіціана, яку викрадали двічі, виставляють на торги в Лондоні

Картину Тіціана з незвичайною історією виставлять на торги в Лондоні. Її двічі викрадали, причому один раз..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Картину Тіціана з незвичайною історією виставлять на торги в Лондоні. Її двічі викрадали, причому один раз для Наполеона. Це рання робота венеційського майстра під назвою «Відпочинок на шляху до Єгипту». На ній зображено Діву Марію з немовлям Ісусом та її чоловіка Йосипа.

Тіціан написав картину приблизно 1510 року у віці близько 20 років. Саме тоді художник здійснив справжній переворот, внісши в релігійний живопис натуралізм.

[Генрі Петтіфер, працівник аукціонного будинку]:

«Постаті написані на тлі дуже гарного пейзажу, і все це неначе перегукується між собою. А краєвид для Тіціана був дуже важливим елементом картини. Це не просто тло. Художник по-справжньому намагався злити все в одне ціле».

Експерти вважають цю картину важливою роботою Тіціана. До того ж її історія доволі цікава. Вона належала багатьом знатним особам, зокрема імператорам. А 1809 року французькі війська вкрали її з палацу Бельведер у Відні спеціально для Наполеона.

[Орландо Рок, голова ради директорів британського підрозділу аукціону]:

«Вона зберігалася в колекції ерцгерцога Австрійського. Коли війська Наполеона увійшли до Відня, вони вкрали цю картину, бо Наполеон планував створити незвичайний Імператорський музей, наповнений скарбами».

1878 року картину виставили на торги. Її купив 4-й маркіз Бат. Після цього вона зберігалася в його садибі Лонгліт. У середині 90-х років минулого століття картину вкрали. За сім років артдетектив знайшов її на автобусній зупинці в Лондоні. На щастя, твір мистецтва не постраждав.

Аукціоністи зазначають, що важливих картин Тіціана в приватних колекціях дуже мало. Цінність полотна підвищує і те, що воно деякий час належало Наполеонові. Як очікують, торги будуть запеклими. За картину розраховують отримати від 19 до 32 мільйонів доларів. Аукціон відбудеться 2 липня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Картину Тіціана, яку викрадали двічі, виставляють на торги в Лондоні«Вони для нас — усе»: президент Ботсвани про один з найбільших алмазівПухнасті гості: на виставку до Шанхайського музею впустили кішокВ Іспанії відроджують дзвонарствоДитинча рідкісного деревного кенгуру дебютує в зоопарку в Нью-ЙоркуКолекцію розкішного весільного вбрання показали на Тижні моди в ІндіїВпливовій жінці-вікінгу присвятили виставку в ДаніїЩо можна й чого не можна: жителька Версаля навчає французького етикетуЯк в Іраку дітей відволікають від соцмереж гончарствомАвстралійка відкрила ресторан для аутистів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: