27.09.2024
Телеканал NTD

Великі повені спричинили лихо на півдні Німеччини

Великі повені спричинили лихо на півдні Німеччини

Зливи спричинили повені на півдні Німеччини. Річки виходять із берегів, дамби не витримують. Подекуди за день..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Зливи спричинили повені на півдні Німеччини. Річки виходять із берегів, дамби не витримують. Подекуди за день випала місячна норма опадів. Підтоплено сотні будинків. Жителів евакуюють.

Дуже постраждала Баварія та регіон Баден-Вюртемберг.

У шести із семи округів Баварії діє режим надзвичайної ситуації. Жителі містечка Райхертсгофен не очікували аж такої повені.

[житель Райхертсгофена]:

«Усе почалося о 7:30 ранку. За 10 хвилин рівень води піднявся на 20 сантиметрів. Ми ніколи раніше не бачили стільки води».

[житель Райхертсгофена]:

«Повені тут бувають раз на десять років, але раніше такого рівня води не було».

У місті Пфаффенгофен перекинувся човен із чотирма пожежниками. Один рятувальник загинув. Ще один пожежник-волонтер зник безвісти в місті Оффінген.

У регіоні Баден-Вюртемберг через зсув зійшли з рейок два вагони швидкісного поїзда. Ніхто не постраждав. Припинено залізничний рух між Штутгартом та Аугсбургом.

Постраждалі райони в Баварії відвідав віцеканцлер Німеччини та прем’єр-міністр регіону.

[Маркус Зедер, прем’єр-міністр Баварії]:

«Це страшна ситуація. Побачене завдає болю, особливо жителям, для них це нестерпно. Люди втратили майно. Це коштує величезних грошей. Збитки величезні, і точні цифри можна буде назвати тільки після того, як усе закінчиться».

За прогнозами, дощі на півдні Німеччини триватимуть. Влада закликає виконувати вказівки щодо евакуації.
Коротке посилання на цю сторінку:

Великі повені спричинили лихо на півдні Німеччини2 мільйони осіб постраждали в Бангладеш через розлив БрахмапутриНайбільший майже за 30 років аукціон речей принцеси Діани пройде в СШАЧи прийме Ізраїль і ХАМАС план Байдена?У Тель-Авіві вперше за чотири місяці лунали сирениНетаньягу: «Інтенсивні бої проти ХАМАСу добігають кінця»Тайфун «Гаемі» налетів на Тайвань: 3 людини загинули, понад 200 постраждалоУ Чилі гірськолижні курорти потопають у снігуТуристів евакуювали з Нової Каледонії на військових літакахУ Балтіморі відбуксирували вантажне судно, що зруйнувало міст

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: