16.03.2024
Телеканал NTD

Помпеї знову готові повернутися до життя після пандемії

Помпеї знову готові повернутися до життя після пандемії

Давньоримське місто Помпеї, яке в 79 році нашої ери поховав попіл Везувію, тепер знову готове повернутися..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Давньоримське місто Помпеї, яке в 79 році нашої ери поховав попіл Везувію, тепер знову готове повернутися до життя. Щоправда, уже після іншої катастрофи — пандемії коронавірусу.

Пам’ятка знову відкрила свої двері для туристів 26 травня ввечері після більш ніж двох з половиною місяців карантину. Епідемія спинила фінансові надходження до регіону.

Тепер адміністрація парку продумує нові маршрути, щоб відвідувачі тримали один від одного необхідну дистанцію. Крім того, усі зможуть відвідувати музей лише в масках.

[Массімо Осанна, директор археологічного парку]:

«Закриття стало для нас можливістю заново продумати й переробити плани маршрутів. Навіть тим туристам, які вже були в Помпеях, варто повернутися, бо ми відчинятимемо досі небачені будинки, сади, вулиці. До того ж туристів зараз дуже мало. Побачити Помпеї такими — майже метафізичний досвід».

Поки відвідати пам’ятку за один раз зможе 40 осіб і лише жителі регіону Кампанія. На огляд дають 15 хвилин. Однак у день відкриття великого ажіотажу не спостерігалося. Це дуже відрізняється від минулих років, коли Помпеї були буквально заповнені туристами, особливо в травні. Так, торік музей просто неба відвідало приблизно чотири мільйони осіб.

З 3 червня італійцям дозволять вільно переміщатися між регіонами, а також Італію можна буде відвідувати туристам без проходження двотижневого карантину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Помпеї знову готові повернутися до життя після пандемії2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупи«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: