27.03.2024
Телеканал NTD

У Парижі відновили легендарний забіг офіціантів

У Парижі відновили легендарний забіг офіціантів

Історичний забіг офіціантів повертається до Парижа після 13-річної перерви. На старті — 200 учасників. Вони мають..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Історичний забіг офіціантів повертається до Парижа після 13-річної перерви. На старті — 200 учасників. Вони мають пронести тацю з круасаном, філіжанкою кави та склянкою води так, щоб нічого не впало й не розлилося.

Клод працює офіціантом уже 40 років. Важливою частиною свого фаху вважає звичку охайно вдягатися.

[Клод Ізамбер, учасник змагань]:

«Чорні штани, чорні шкарпетки, добре начищені туфлі та краватка або метелик з піджаком. Це традиційно й по-паризьки».

Дистанція забігу — два кілометри. Попри назву, бігти не можна. Дозволено йти швидким кроком. Водночас журі може зняти бали за розлиту воду.

[Селія, учасниця змагань]:

«Серед учасників панувала добра атмосфера. Усі усміхалися та підтримували одне одного. Тому більше відчувалося, що ми серед колег, а не суперників. Це було чудово».

Перший забіг офіціантів у Парижі відбувся ще 1914 року. З 2011-го його не проводили. Не знайшлося спонсорів. Змагання відновили за підтримки мерії Парижа та міського управління водних ресурсів. Вони виділили 100 000 євро.

Переможців нагородили квитками на гастрономічні екскурсії та на церемонію відкриття Олімпіади в Парижі.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Парижі відновили легендарний забіг офіціантівНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: