29.09.2024
Телеканал NTD

Озеро в Баварії стало фіолетовим через бактерії

Озеро в Баварії стало фіолетовим через бактерії

У Баварії, відомій гарними ландшафтами, з'явилася ще одна цікавинка — фіолетове озеро. Це колишній гіпсовий кар'єр..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

У Баварії, відомій гарними ландшафтами, з’явилася ще одна цікавинка — фіолетове озеро. Це колишній гіпсовий кар’єр поблизу міста Фюссен.

Таке явище — тимчасове. Тому туристи поспішають ним помилуватися. Вода змінила колір через пурпурові бактерії.

[туристка]:

«Це схоже на те, ніби перекинули відро з фіолетовою фарбою».

[туристка]:

«Мені хотілося на це подивитися, бо я не бачила нічого такого. Дивно, на що здатна природа. Бактерії! Я подумала б, що хтось підфарбував воду».

[турист]:

«Це дуже красиво, коли дивишся з різних точок. Наприклад, красиві фіолетові ділянки води, гарне й віддзеркалення. На це варто подивитися».

Пурпурні сірчані бактерії живуть у тих шарах води, де немає кисню, але куди проникає світло. Іноді вони підіймаються ближче до поверхні. Через це вода здається фіолетовою.

[туристка]:

«Багато років тому я читала, що тут таке буває, але ніколи раніше не бачила. Тому, коли про це написали в газеті, ми відразу приїхали. Це феноменально».

До цього кар’єр ставав фіолетовим у 2020 та 21 році.

Місцева влада каже, що бактерії не виділяють токсичних речовин і перебувати поруч безпечно. Купатися ще рано, тож проблем бути не повинно, і досі їх не було. Колір води поступово відновиться. Цей процес можуть прискорити дощі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Озеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Названі мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні Англії40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: