27.12.2024
Телеканал NTD

Понад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів Чилі

Понад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів Чилі

Багатий світ океану відкрив науковцям нові таємниці. Міжнародна група дослідників знайшла понад 100 нових видів морських..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Багатий світ океану відкрив науковцям нові таємниці. Міжнародна група дослідників знайшла понад 100 нових видів морських істот коло берегів Чилі. Поки що це лише припущення, що ґрунтується на вивченні підводних відеозаписів. Підтвердять його під час лабораторних досліджень.

Учені зробили відкриття під час експедиції Тихим океаном. Її організував інститут Schmidt Ocean. Знімав робот на відеокамеру 4К. Він занурювався на глибину до п’яти кілометрів. Зафільмував морських істот, що живуть серед підводних гір біля острова Сала-і-Гомес та архіпелагу Хуан-Фернандес. Так виявили невідомих науці ракоподібних, губок, молюсків та риб.

[Ерін Істон, працівниця Техаського університету]:

«Під час експедиції ми знайшли понад 150 видів, про які раніше не повідомляли в цьому регіоні. Ми вважаємо, що потенційно 100 чи більше видів — нові для науки. Ми бачили великих морських їжаків. Там вони досить великі — діаметром пів метра. Їх там багато. Ми бачили цілий ліс бамбукових коралів, яким, мабуть, тисячі років. Ми бачили багато інших видів коралів, які теж дуже давні».

Учені також склали мапу морського дна площею 53 000 квадратних кілометрів.

[Джіотіка Вірмані, директор інституту Schmidt Ocean]:

«На планеті багато ділянок, які ніхто не бачив і не наносив на мапу. Отже, крім відкриття нових видів, науковці виявили чотири нові підводні гори. Одна з них заввишки три з половиною кілометри. Тож це не дрібниця. Це досить значуща подія. І ця частина світу важлива своїм біорізноманіттям. До того ж це дуже цікавий геологічний регіон. Це місце зустрічі кількох тектонічних плит».

Науковці вважають, що їхні дослідження стануть підставою зробити води біля берегів Чилі охоронюваною зоною. Це дасть змогу вберегти унікальні морські істоти від вимирання.

Експедиції триватимуть. Зараз до острова Сала-і-Гомес знову йде корабель з ученими.
Коротке посилання на цю сторінку:

Понад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили раніше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: