27.09.2024
Телеканал NTD

У Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до США

У Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до США

Коло 2000 осіб із розділеного на початку січня каравану мігрантів знову йдуть на північ Мексики. Люди..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Коло 2000 осіб із розділеного на початку січня каравану мігрантів знову йдуть на північ Мексики. Люди кажуть, що мексиканська влада їх обдурила.

Минулого тижня мігрантам пообіцяли видати транзитні візи. Людей розділили на групи, щоб вони звернулися по документи до різних міграційних центрів. Але переселенці кажуть, що більшість із них віз так і не отримала.

[Хосе Антоніо Родрігес, мігрант із Гондурасу]:

«Влада обіцяла нам допомогти, але це була брехня. Вони просто хотіли розділити караван».

[Хосе Гало, мігрант із Гондурасу]:

«Влада пообіцяла видати мігрантам документи, і їх відвезли до різних районів. Але вона збрехала».

Зараз караван вирушив із міста Арріага штату Чіапас і прямує до Сан-Педро-Тапанатепека, що на півдні Оахаки. Далі люди підуть до кордону США. Здебільшого це вихідці з країн Центральної Америки та Карибського басейну.

[Карлос Віра, мігрант з Еквадору]:

«Ми прибули з Еквадору, і всі знають, яка там ситуація. Щодня хтось гине, когось викрадають, а когось грабують. Там дуже важко, і ми не маємо іншого вибору».

Караван сформувався в грудні в південному місті Тапачула. Зі слів активістів, у дорогу вирушило 7000 осіб. На початку січня, коли караван спинила мексиканська влада, у ньому було вже 4000 мігрантів.

Торік на кордоні США зупинили коло двох мільйонів спроб нелегального перетину. Це рекорд. До цього призвело те, що Джо Байден пом’якшив міграційну політику.

Нині в Конгресі США стосовно цієї проблеми точаться дискусії. Республіканці не хочуть ухвалювати фінансування для України та Ізраїлю без виконання їхніх вимог щодо посилення південного кордону.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до США19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Як Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: