28.05.2024
Телеканал NTD

Сміття, що плаває на річці Дрина, шкодить туризму в Боснії

Сміття, що плаває на річці Дрина, шкодить туризму в Боснії

Величезне плавуче звалище відходів у каньйоні річки Дрина — перше, що бачать туристи, які в'їжджають до..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Величезне плавуче звалище відходів у каньйоні річки Дрина — перше, що бачать туристи, які в’їжджають до Вишеграда, що на сході Боснії. Це псує враження від старовинного міста та викликає побоювання щодо впливу сміття на здоров’я та економіку.

[Деян Фуртула, екозахисник]:

«За моєю спиною коло 5000 кубометрів різноманітних відходів. На жаль, сміття надходить звідусіль, і це повторюється з року в рік. Наприклад, торік працівники ГЕС прибирали сміття 11 місяців, тобто майже цілий рік. Відходи везуть на міське звалище, що за приблизно 300 метрів звідси».

Екозахисник Деян Фуртула каже, що серед сміття можна знайти мертвих тварин, медичні відходи та деталі автомобілів.

[Деян Фуртула, екозахисник]:

«Люди кидають сміття у воду або на березі, а коли через рясні дощі й танення снігу рівень води підіймається, вода підхоплює його й приносить до Вишеграда. Як наслідок, ми стали регіональним сміттєзвалищем, бо сміття приносить із міст, що вище за течією Дрини, а не від жителів Вишеграда».

Працівники готельної індустрії підтверджують, що коли туристи виїжджають із тунелю, то насамперед бачать сміття.

[Данко Малюкан, працівник готельної індустрії]:

«Я не знаю, чи планує хтось його прибрати, чи воно тут так і залишиться. Це просто ганьба, принаймні я так уважаю. І це погано впливає на здоров’я — сто відсотків».

Річка Дрина протікає через Чорногорію, Сербію та Боснію. Але більша частина сміття збирається саме тут. Причина в тому, що 20 років тому Вишеградська ГЕС відгородилася від плавучих відходів, щоб вони не потрапляли в греблю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сміття, що плаває на річці Дрина, шкодить туризму в БосніїНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: