27.04.2024
Телеканал NTD

Кубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальне

Кубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальне

Кубинці заполонили заправні станції в усій країні. Вони поспішають наповнити бак перед різким підвищенням цін на..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Кубинці заполонили заправні станції в усій країні. Вони поспішають наповнити бак перед різким підвищенням цін на пальне — найбільшим на острові за останні десятиліття.

Кубинський уряд оголосив, що з 1 лютого роздрібна ціна на 94-й бензин зросте з 30 до 156 песо за літр. Це підвищення, на думку влади, необхідне, щоб забезпечити постачання пального.

[Хав’єр Ернесто, місцевий житель]:

«Я намагаюся заправитися до того, як вони збільшать ціну. Це велике підвищення, і я думаю, що потім заправитися буде складно».

Ціни на інші марки бензину та дизельного пального піднімуться аналогічно.

[Ернесто Кордеро, місцевий житель]:

«Це зачепить нас фінансово. Наповнити бак на 1000 песо і на 5–6 тисяч — не те ж саме. Усі постраждають від зростання цін».

Чутки про підвищення ходили на Кубі кілька місяців. Населення, яке виживає коштом величезних державних субсидій, останніми місяцями вже зіткнулося з високою інфляцією та зростанням цін на більшість товарів та послуг.

[Міхель Самора, місцевий житель]:

«Це позначиться на економіці, бо громадський транспорт і пасажирські перевезення подорожчають. Одне призведе до іншого, тож будуть проблеми з транспортом».

Влада каже, що збільшить ціни й на скраплений газ, що надходить до будинків, та електроенергію для споживачів. Утім, вона зазначила, що підвищення не зачепить найбідніші верстви населення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»У передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеСвітові ціни на какао б’ють рекорди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: