27.11.2024
Телеканал NTD

В Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботу

В Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботу

Австралійка Джейн Браунлі щойно закінчила курси в Аделаїді, які допомагають людям з інвалідністю не тільки влаштуватися..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Австралійка Джейн Браунлі щойно закінчила курси в Аделаїді, які допомагають людям з інвалідністю не тільки влаштуватися на роботу, а й довго там працювати.

Зараз Джейн стажується в соціальній компанії, яка й проводить курси.

[Джейн Браунлі, стажистка]:

«Я виконую тут різноманітні офісні завдання. Це може бути будь-що: від перевірки якості надрукованих документів до розміщення коробок на полицях. Хай би що мене просили, я йду й роблю».

У Джейн легкий ступінь розумової відсталості.

[Джейн Браунлі, стажистка]:

«Це означає, що іноді мені потрібно трохи більше часу, щоби щось вивчити. Я можу впоратися відмінно, просто, залежно від завдання, мені може знадобитися більше часу».

За статистикою, багато людей з інвалідністю втрачають роботу впродовж перших трьох місяців. Організатори курсів прагнуть це змінити. Студентам прищеплюють такі якості, як пунктуальність, уважність, старанність і такі інші. Їх також навчають одягатися за правилами дрес-коду.

[Кетрін Міллс, працівниця соціальної компанії]:

«91 % людей з інвалідністю, отримавши роботу після навчання на наших курсах, зберегли свої місця».

Джейн планує після стажування знайти постійну роботу та вступити до університету.

[Джейн Браунлі, стажистка]:

«Мені це подобається. Я стала цілеспрямованою і відповідальною. Також приємно самій заробляти та відкладати гроші».

Такі курси також проводять у Сіднеї, Брисбені, Мельбурні та Канберрі.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботуООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до Австрії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: