28.09.2024
Телеканал NTD

Мігранти масово перебираються через загородження на кордоні та здаються прикордонникам США

Мігранти масово перебираються через загородження на кордоні та здаються прикордонникам США

Мігранти в мексиканському Сьюдад-Хуаресі заходять у холодну воду річки Ріо-Браво, щоб дістатися кордону з американським штатом..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Мігранти в мексиканському Сьюдад-Хуаресі заходять у холодну воду річки Ріо-Браво, щоб дістатися кордону з американським штатом Техас. Потім вони перебираються через огорожі та масово здаються прикордонникам.

Криза на південному кордоні США набирає обертів. Як повідомляють, у грудні на американську територію перейшло більш як 300 тисяч шукачів притулку. Це рекорд. Водночас це лише офіційні дані.

На найбільш навантажених ділянках ставлять нові загородження. Однак вони мало допомагають.

Оцінити ситуацію на місці прибув речник палати представників Конгресу Майк Джонсон — лідер республіканської більшості. Він розкритикував адміністрацію Джо Байдена за те, що вона не лише послабила нинішні міграційні обмеження, а й заважає Техасу самому стримувати потік людей.

[Майк Джонсон, речник палати представників Конгресу США]:

«Тут, у Техасі, губернатор Ебботт зробив більше для дотримання закону, ніж президент. І як відреагувала адміністрація? Вона подала до суду на штат Техас, щоб той припинив зусилля щодо стримування. Вона подала на них до суду, щоби позбавити їх можливості встановлювати буї на воді та колючий дріт на решті території. Це абсолютне безумство».

Джонсон також зазначив, що якщо демократи відновлять політику, згідно з якою мігранти, що хочуть потрапити до США, очікуватимуть розгляду своїх заявок у Мексиці, то потік мігрантів зменшиться на 70 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мігранти масово перебираються через загородження на кордоні та здаються прикордонникам СШАУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: