27.02.2024
Телеканал NTD

Новий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонця

Новий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонця

Олімпійський водний центр — один із двох об'єктів, які збудують у паризькому регіоні до майбутніх Літніх..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Олімпійський водний центр — один із двох об’єктів, які збудують у паризькому регіоні до майбутніх Літніх ігор. Він на 90 % працюватиме на відновлюваних джерелах енергії.

Понад 4000 сонячних панелей допоможуть нагріти воду в басейні до 27 градусів, а вигнута форма балок дає змогу обмежити простір, який треба опалювати та вентилювати.

Усередині встановлено 5000 глядацьких місць, 2000 з яких знімні. Тут відбуватимуться змагання з художнього плавання та стрибків у воду, а також відбіркові етапи турніру з водного поло.

Уперше басейн аквацентру наповнили водою в середині грудня 2023 року. Для цього знадобилося понад 5500 кубічних метрів води. Так перевірили водонепроникність басейнів та системи фільтрації в усьому об’єкті. Другий етап відбудеться в лютому, коли резервуари спорожнять і знову наповнять.

[Патрік Ольє, президент Метрополії Великого Парижа]:

«Платформи, які рухаються вздовж і поперек, дають змогу створити кілька басейнів усередині басейну завдовжки 70 метрів. Також є рухома підлога завдовжки 25 метрів та завширшки 10 метрів, яка може підійматися та опускатися. Це означає, що ми можемо створити дитячий басейн завглибшки 1,3 метра, а також басейни для плавання або художнього плавання. Ця система пересувних платформ дає змогу економити близько 10 % необхідного тепла для обігріву об’єкта».

Це найдорожча споруда паризької Олімпіади. На неї витратили 160 мільйонів євро. Очікують, що в експлуатацію водний центр здадуть наприкінці лютого.

Літні Олімпійські ігри в Парижі пройдуть із 26 липня по 11 серпня 2024 року. Більшість спортивних змагань проведуть у межах французької столиці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: