28.06.2024
Телеканал NTD

Більше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекорд

Більше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекорд

Клімат Марокко виявився ідеальним для виробників авокадо завдяки популярності цього плоду та високим ринковим цінам. Експорт..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Клімат Марокко виявився ідеальним для виробників авокадо завдяки популярності цього плоду та високим ринковим цінам. Експорт зростає рік у рік.

Мохамед має ферму авокадо площею приблизно 10 гектарів на північному заході Марокко. Тут росте майже п’ять тисяч дерев. Для них використовують іригаційну систему з датчиками, що заощаджує воду.

[Мохамед Лакшуш, фермер]:

«Кожне дерево авокадо може споживати близько 30 літрів води за годину. І ця кількість може змінюватися залежно від сезону. Ми можемо використовувати лише половину цієї кількості — коло 15 літрів за годину, але вона може досягати й 60 літрів».

Марокко недавно пережило велику посуху. Це дуже негативно вплинуло на ґрунтові води й призвело до обміління водосховищ.

Утім, індустрія авокадо продемонструвала стійкість.

[Мустафа Лаїссате, дослідник]:

«Держава розробила стратегію, щоб захиститися від нестачі води. Ці дерева, а також кавуни, треба вирощувати в районах, де опадів достатньо».

Необхідні запаси мають північні райони. Там стимулюють сільське господарство.

Виробництво авокадо в усій країні цього сезону може досягти рекордних 60 тисяч тонн. Це на 20 тисяч більше, ніж торік.

Щороку Марокко експортує майже всі вирощені авокадо. Плоди їдуть до Іспанії, Італії, Португалії, Нідерландів, Бельгії та Німеччини.

Проте дві третини врожаю авокадо цього року ще не мають пункту призначення через закриття кількох експортних підприємств.

Також авокадо цього року менші за розміром, а на міжнародних ринках існує велика конкуренція за більші плоди.

Експерти зазначають, що якщо в Марокко накопичуватимуться непродані плоди, це призведе до зниження цін, що може вплинути на експорт.
Коротке посилання на цю сторінку:

Більше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекордСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Як голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату Каліфорнія

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: