27.10.2024
Телеканал NTD

Влада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до США

Влада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до США

Тисячі нелегалів сідають в автобуси в мексиканському місті Мапастепек. Вони йшли караваном на північ країни —..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тисячі нелегалів сідають в автобуси в мексиканському місті Мапастепек. Вони йшли караваном на північ країни — до кордону зі Сполученими Штатами Америки. Зараз влада Мексики перевозить їх до сусіднього міста Вістла.

Причина в тому, що Національний інститут міграції змінив тактику щодо тих, хто намагається перебратися до США. Здебільшого це люди з країн Латинської Америки. Раніше їм не видавали транзитних віз, які б дали їм змогу легально пересуватися Мексикою. Однак тепер влада обіцяє видати документи.

Цей караван вирушив із південного міста Тапачула торік 24 грудня. Його організував мексиканський активіст Луїс Гарсія.

[Луїс Гарсія, організатор каравану]:

«Мігранти отримають гуманітарний дозвіл, який дасть їм змогу працювати та (мандрувати) всією країною впродовж року. Я знаю, що багато мігрантів, особливо кубинці, бояться депортації».

Зі слів активіста, візи отримає майже 4000 мігрантів.

[мігрант із Колумбії]:

«Я справді щасливий. Ми всі щасливі, бо багато страждали. Ми живемо в злиднях: без їжі, спимо в невідповідних умовах. Ми щасливі, бо нам видадуть дозвіл, і можна буде їхати автобусами. Нашим рідним більше не доведеться йти пішки».

[мігрантка з Венесуели]:

«Ми трохи розчаровані, бо йшли (до північного кордону), а тепер нас відвезуть назад. Але ми сподіваємося, що нас відвезуть до Вістли для того, щоб видати документи, які дадуть змогу рухатися далі».

За оцінками активістів, спочатку в цьому каравані було приблизно 7000 осіб. Зараз багато хто відсіявся. Саме на це раніше й сподівалася мексиканська влада, коли не видавала транзитних віз мігрантам. Без документів не можна їздити громадським транспортом, а шлях через усю країну довгий. Подолати його пішки важко. Водночас багато хто йде цілими сім’ями.

Тим часом наприкінці грудня Мексику відвідав держсекретар США Ентоні Блінкен. Він обговорив проблему нелегальної міграції з мексиканською владою. Сторони домовилися активніше їй протидіяти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Влада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до СШАСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Срібло в Єгипті — нове золотоТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: