27.01.2024
Телеканал NTD

Катання на собачих упряжках приваблює до Лапландії дедалі більше туристів

Катання на собачих упряжках приваблює до Лапландії дедалі більше туристів

Засніженими лісами Лапландії катається не лише Санта на оленях. Тут часто можна побачити й собачі упряжки...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Засніженими лісами Лапландії катається не лише Санта на оленях. Тут часто можна побачити й собачі упряжки. Такі прогулянки стали однією з найпопулярніших розваг у Фінляндії.

Покататися приїжджають із різних країн. Ремі із сім’єю прилетів із Великої Британії.

[Ремі, турист із Великої Британії]:

«Ми просто сиділи на санях, а хаскі нас везли. Вони дуже милі».

В упряжках не чистокровні хаскі. Але собаки знають своє діло. Керувати ними майже не треба.

[Кріс, турист із США]:

«Враження неймовірні. Спочатку дивишся на сани, намагаючись уявити, як усе пройде. Це трохи лякає. Але щойно бачиш собак, стаєш на сани, і все вже на своїх місцях. Звичайно, припускаєшся невеликих помилок, але, якщо переважно робиш так, як тобі сказали, усе виходить ідеально».

Зараз світловий день у Лапландії триває лише кілька годин, тож часу на подорож не так уже й багато. Собаки за день можуть долати до 50 кілометрів. Екскурсії тривають від 45 хвилин до півтори години.

[Валентайн Бетс, працівник туристичної компанії]:

«Більшість турів ми проводимо на нашій приватній території, на озері. У нас дуже гарні краєвиди. Ми за межами Рованіемі, тож тут поринаєш у природу».

Цієї зими у Фінляндії туристичний бум. Прогулянки на собачих упряжках бронюють набагато частіше, ніж минулого сезону. Власники розплідника навіть мусили орендувати собак у колег.

[Валентайн Бетс, працівник туристичної компанії]:

«Річ не в тому, що ми не справляємось, але це важка робота. Ми не тільки змінили умови щодо собак, а й намагаємося задовольнити попит туристів. Тож грудень видався важким».

У розпліднику 107 собак. 60 із них працюють, решта — на пенсії. Зазвичай вони працюють із двох до восьми чи дев’яти років. Потім їм шукають новий дім, а когось лишають навчати молодняк. Щороку тут народжується понад десять щенят.
Коротке посилання на цю сторінку:

Катання на собачих упряжках приваблює до Лапландії дедалі більше туристівСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропорту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: