05.09.2024
Телеканал NTD

Понад 50 різдвяних ялинок, прикрашених за традиціями різних країн, показали в США

Понад 50 різдвяних ялинок, прикрашених за традиціями різних країн, показали в США

Цілий ліс різдвяних ялинок виставили в Музеї науки та промисловості в американському місті Чикаго. На центральному..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Цілий ліс різдвяних ялинок виставили в Музеї науки та промисловості в американському місті Чикаго. На центральному місці — ялинка заввишки 15 метрів. Інші розставлені в залах музею.

Загалом тут сяє вогнями 57 різдвяних дерев. Їх прикрасили за традиціями різних країн. Біля кожної є короткий опис.

[Джефф Буономо, музейний працівник]:

«Для мене ця експозиція дуже особлива, бо не очікуєш побачити такого в науковому музеї. Усе почалося 1942 року, під час війни. Тоді до музею приходили люди з різних спільнот, щоб привнести трохи легкості та щастя в життя того часу».

1942 року для виставки використовували одну ялинку. Щодня її прикрашали заново, щоб показати традиції країн-союзників, які боролися пліч-о-пліч зі США під час Другої світової війни. Різдвяні прикраси змінювали 12 днів.

Пізніше ялинок побільшало. Їх, як і раніше, прикрашають люди різних національностей. Гості музею можуть ознайомитися з культурою Австрії, Чехії, Румунії, Франції та багатьох інших країн.

[Джефф Буономо, музейний працівник]:

«Найбільш чудове в цій виставці те, що вона демонструє, наскільки ми всі схожі, хоча в наш час між нами можуть бути деякі відмінності».

Цього року виставку присвячено снігу. Щопівгодини музеєм починають літати штучні сніжинки.

[гостя музею]:

«Щороку тут красиво. Я приходжу сюди багато років, але ялинки, як і раніше, чарівні, і в них завжди є щось дивовижне. Мені подобається читати про кожну країну. Завжди дізнаєшся щось нове».

[гість музею]:

«Це чудово, просто захопливо. І люди вклали безліч ідей та енергії в оформлення».

Виставка різдвяних ялинок триватиме до 7 січня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Понад 50 різдвяних ялинок, прикрашених за традиціями різних країн, показали в СШАПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: