04.11.2024
Телеканал NTD

Сплячі котики та рибки з’явилися на рисовому полі в Таїланді

Сплячі котики та рибки з'явилися на рисовому полі в Таїланді

Сплячі котики з'явилися на одному з рисових полів Таїланду площею трохи менше ніж гектар. Ці милі..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Сплячі котики з’явилися на одному з рисових полів Таїланду площею трохи менше ніж гектар.

Ці милі зображення створив фермер Таньяпонг Кайкхам. Він вирощує рис різних сортів із різним кольором листя — від темно-фіолетового до жовтого.

Роботу почали ще в жовтні. Разом із художником він створив ескізи сплячих котів. Потім долучилося близько 200 помічників. Вони намалювали зображення за допомогою дрона, обладнаного GPS.

Наступним кроком було висадження розсади. Усе робили вручну традиційним способом, щоб гарантувати, що кожна секція рису має правильний колір.

Збирати врожай планують за 145 днів після висадження.

[Таньяпонг Кайкхам, фермер]:

«Ми об’єднали рис із мистецтвом, і (тепер) маємо творчу концепцію під назвою “Риба у воді, коти в полях”. Я впевнений, що принаймні 30 % жителів Таїланду люблять котів. Ми об’єднуємо мистецтво, культуру, туризм і речі, які подобаються найрізноманітнішим людям».

Але таке мистецтво не можна назвати винаходом Таньяпонга. Його вигадали в Японії в 1993 році жителі села префектури Аоморі. Там картини на полях робили рисом різних сортів, щоб привабити туристів.

Фермер надіється, що така ідея привабить більше мандрівників і до його рідного краю.

[Таньяпонг Кайкхам, фермер]:

«Ми сподіваємося, що подивитися на мистецтво на рисових полях приїдуть десятки тисяч гостей. Принаймні на це варто подивитися любителям котів. Також можуть приїхати шанувальники мистецтва та науковці. Крім того, з’явиться молоде покоління, яке бажатиме вчитися, бо ми відкриті для людей, які хочуть вивчати як мистецтво, так і технології».

Зараз Таньяпонг будує оглядову вежу. А відвідати це місце можна буде з 30 грудня.

Село Банкхонсунг розташоване за годину їзди від тайсько-лаоського кордону.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сплячі котики та рибки з’явилися на рисовому полі в ТаїландіЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого Валентина

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: