Ситна різдвяна вечеря не завадить цим німцям зберегти форму. Після святкового столу вони одразу вирушають на пробіжку в ліс Грюнвальд, що на околиці Берліна.
Таку традицію називають «забігом із перетравлення смаженої гуски». Цю птицю разом із червоною капустою та картопляними галушками подають на Різдво. Страва смачна та калорійна.
Майже 200 бігунів повільно долають п’ять кілометрів до будиночка лісника. Тут можна відпочити й підкріпитися бутербродами та солодощами.
[Бернд Гюбнер, співорганізатор забігу]:
«Ми в прекрасній компанії. І головне — чудова погода. До того кілька днів дощило й було дуже похмуро. Сьогодні визирнуло сонце, і в усіх чудовий настрій».
Багато хто бере участь у забігу вже багато років.
[Петер Тік, учасник забігу]:
«Я щасливий, що дочка знову біжить зі мною. Вона пропустила кілька років».
[Аліна, учасниця забігу]:
«Мені теж сподобалося. Завжди приємно порухатися на Різдво. І приємно провести час із татом».
Відпочивши й підживившись, усі біжать ще п’ять кілометрів, щоб спалити й ці калорії.
Цей «Забіг із перетравлення смаженої гуски» уже 23-й. І хоч його організатори постаріли, вони надіються ще не раз узяти в ньому участь.
Коротке посилання на цю сторінку: