05.10.2024
Телеканал NTD

Як прикрасили до свят великі міста світу

Як прикрасили до свят великі міста світу

Від Токіо до Нью-Йорка. Як прикрасили до Різдва великі міста світу? Почнімо з Канади. Торонто мерехтить..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Від Токіо до Нью-Йорка. Як прикрасили до Різдва великі міста світу?

Почнімо з Канади. Торонто мерехтить вогнями. Знаменитий парк Берчі, відомий своїм фонтаном для собак, поринув у святкову атмосферу завдяки вогням у собачій тематиці. А на Інглвуд-авеню вже восьме Різдво поспіль — 50 гігантських надувних Сант.

Лос-Анджелес у США теж весь у вогнях. У Беверлі-Гіллс святкова ілюмінація та різдвяні прикраси з’явилися на знаменитій торговій вулиці Родео-Драйв. А на березі в районі Санта-Моніка вогнями сяє парк атракціонів, зокрема колесо огляду.

Вулиці Нью-Йорка наповнені символами та звуками Різдва. Гігантський льодяник вітає пішоходів біля Radio City Music Hall, а біля Рокфеллер-центру стоїть різдвяна ялинка заввишки 24 метри. Її прикрашає понад 50 тисяч світлодіодних вогнів. У Браянт-парку катаються на ковзанах, а на вулицях їздять, ходять і співають сотні Санта-Клаусів. Доповнюють різдвяне оздоблення вітрини магазинів Мангеттену.

У Чикаго знаменитий бейсбольний парк перетворився на «Зимову країну» з тисячами сліпучих різдвяних вогнів, святковими магазинами та атракціонами. Щовечора ковзанка наповнюється відвідувачами, які катаються на тлі головної ялини міста заввишки коло 14 метрів. Пасажирів чиказького метро ж тішить різдвяний потяг із відкритим вагоном для Санти та веселих ельфів.

Токіо на Різдво теж сяє вогнями. Тут мільйонами лампочок прикрасили міські дерева. Місцеві жителі та туристи поспішають зробити фото на їх тлі, а також на тлі великої сяйної фігури Санта-Клауса з оленем.

У Сіднеї найбільший католицький собор міста освітили яскраві проєкції сцен із пісні «12 днів Різдва». У комерційному районі Мартін-Плейс встановили різдвяну ялинку. Гігантська ялинкова куля переливається в Дарлінг-Гарборі, а вздовж торговельного центру Піт-Стріт з’явився навіс із тисяч вогнів.

Боготою, столицею Колумбії, їздить різдвяний експрес. Там пасажирів також зустрічає Санта-Клаус та ельфи. А в ботанічному саду проходить шоу фігур усіляких тварин, зроблених зі світлодіодних ламп й екологічно чистих матеріалів.

Друга за величиною площа Мехіко також поринула у святкову атмосферу. Серед прикрас можна побачити традиційну різдвяну квітку пуансетію.

Дух Різдва витає й у Лондоні. Вітрини знаменитих магазинів стали ще розкішнішими. Їх спеціально прикрасили до головного свята року.

У Ватикані встановили ялинку заввишки 28 метрів. Її прикрасили едельвейсами. Є також і вертеп із фігурами натуральної величини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як прикрасили до свят великі міста світуУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: