27.01.2024
Телеканал NTD

Бразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в Амазонії

Бразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в Амазонії

Глибоко в лісах Амазонки триває боротьба уряду Бразилії з незаконним видобутком золота. Цей промисел останнім часом..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Глибоко в лісах Амазонки триває боротьба уряду Бразилії з незаконним видобутком золота. Цей промисел останнім часом поширився із земель корінних народів на заповідні зони, які охороняє держава.

Нелегальних золотовидобувачів, португальською «гаримпейрос», вистежує поліція разом із працівниками Агентства зі збереження біорізноманіття. Також вони знищують табори та обладнання.

[Сідні Серафим, керівник місії]:

«Ми щойно знайшли гідравлічні екскаватори, кілька саморобних жител, 44 тисячі літрів мастила та дизельного пального, три стаціонарні двигуни для незаконного видобутку корисних копалин, а також більш як кілограм ртуті».

Нинішній президент Луїс Ігнасіо Лула да Сілва посилив боротьбу з нелегальним видобутком у резерваціях корінних народів. Як наслідок, старателі перебралися до інших лісів.

Лула обіцяє викорінити таку діяльність і покласти край вирубуванню лісів до 2030 року.

Для видобутку нелегальні шахтарі вирубують джунглі й викопують десятки ставків. Золото відокремлюють від піску й руди за допомогою ртуті. Це отруює річки, через що гине риба та інші живі організми.

Цікаво, що для доставляння обладнання та людей незаконні видобувачі навіть будують таємні злітно-посадкові смуги.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в АмазоніїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: