27.05.2024
Телеканал NTD

Веселять і надихають: огляд позитивних новин 2023 року

Веселять і надихають: огляд позитивних новин 2023 року

2023 запам'ятався не тільки економічними кризами та війнами. Було місце й для позитиву. Почнімо з Японії...

Дата завантаження: 2024-07-27

video

2023 запам’ятався не тільки економічними кризами та війнами. Було місце й для позитиву.

Почнімо з Японії. Там на початку року пройшов традиційний ритуал купання в крижаній воді. Японці вірять, що це очищує душу й оздоровлює тіло.

А у виноградниках ПАР для боротьби з комахами та слимаками найняли ось таку зграю кумедних качок породи індійський бігун. Вони їдять шкідників безоплатно та залюбки.

А це британський вундеркінд Тедді Гоббс. У трирічному віці, він став наймолодшим членом товариства «Менса», до якого входять люди з високим IQ. А у два роки сам навчився читати. Також він рахує до 100 сімома мовами, зокрема китайською.

Це кенійська жінка-кішка. У себе вдома на околиці Найробі вона поселила 600 пухнастиків.

А це відставний морський піхотинець, який 27 років чекає на повернення коханої. Щороку в День святого Валентина Естебан Перес одягає мундир і з квітами приходить на те саме перехрестя в мексиканському місті Нуево-Ларедо. Він чекає Сесилію, з якою познайомився 1996 року. Але вона поки що не приходить.

Цей зелений садок росте на плоту зі сміття. Його зробив угандієць Джеймс Катіба. Своє творіння назвав «Плавучим островом». На ньому навіть є ресторан.

В італійських Помпеях працює гвардія «кудлатих газонокосарок». 150 овець захищають стародавні будівлі від руйнування рослинністю.

А в столиці Бельгії з’явилася клініка для ведмедиків Тедді. Тут проводять заняття для дітей, щоб ті не боялися відвідувати лікарню.

У Великій Британії кішка врятувала свою господиню, хвору на діабет. Тварина привернула увагу чоловіка жінки, коли тій стало погано.

А в мексиканському місті Отумба провели свято для ослів. Їх ушановують ось уже як 60 років за допомогу в перевезенні товарів.

В одному токійському університеті запровадили уроки усмішки. Як з’ясувалося, за час пандемії та носіння масок люди розучилися це робити. Довелося звертатися по допомогу до фахівців.

В Іспанії 18-річна серфінгістка, яка через хворобу втратила руки й ноги, і далі підкорює хвилі й надихає людей не здаватися за жодних обставин.

А в Боснії 11-річна Есма прославилася тим, що шиє для ляльок Барбі традиційне вбрання.

У Великій Британії 102-річний дідусь піднявся на дах 85-метрової будівлі лікарні та спустився вниз по мотузці заради благодійності.

В Індії знаменитістю стала 92-річна Саліман. Усе своє життя вона не вміла ні читати, ні писати. Тепер вирішила заповнити прогалини та закінчити школу.

А на одній із завантажених доріг столиці Філіппін з’явився Санта-регулювальник, що танцює. Щоправда, робить він це просто для розваги. Транспортом тут керує світлофор.
Коротке посилання на цю сторінку:

Веселять і надихають: огляд позитивних новин 2023 рокуВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиІракський астроном-аматор приносить на набережну телескоп, щоб люди милувалися МісяцемЗаплив на гумових камерах для тракторних коліс влаштували в КосовіФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаУ Празькому зоопарку народився рідкісний китайський панголінВідома японська компанія створила теплові насоси для носорогів Честерського зоопаркуКонкурс двійників Гарфілда влаштували в МалайзіїУ паризькій пекарні з’явився хліб з олімпійською символікоюУ Новому Південному Уельсі відкриється ветклініка для коал

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: