05.05.2024
Телеканал NTD

У Перу знайшли п’ять мумій віком 1000 років

У Перу знайшли п'ять мумій віком 1000 років

П'ять мумій віком 1000 років виявили в Лімі — столиці Перу. Їх знайшли під час розкопок..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

П’ять мумій віком 1000 років виявили в Лімі — столиці Перу. Їх знайшли під час розкопок в археологічному комплексі Уака-ла-Флорида.

Останки належать чотирьом дітям та одному дорослому. Трьох дітей було загорнуто в тканину. На думку археологів, померлі жили в епоху цивілізації Ічма. Вона виникла в долині Лурін на південь від сучасної Ліми й поширилася на північ — у долину річки Римак. Ця культура існувала приблизно з 900 по 1450 рік нашої ери.

Археологи також розкопали сходи віком 3500 років. Їх створили за епохи культури Манчай.

[Луїс Такуда, археолог]:

«Уся територія, де ми зараз перебуваємо, була церемоніальним атріумом. Це було важливе релігійне місце. Люди, які жили в епоху цивілізації Ічма, вважали його священним. Тому вони ховали тут померлих».

В археологічному комплексі Уака-ла-Флорида розташовані руїни храму — одного з найстаріших у сучасній Лімі. Його збудували понад 3500 років тому. Загалом у долині річки Римак знайдено 16 давніх храмів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Перу знайшли п’ять мумій віком 1000 роківЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуГреко-іллірійський шолом віком 2500 років знайшли в ХорватіїМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили раніше«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: