05.09.2024
Телеканал NTD

Авіалайнери із салонами класу люкс показали на авіавиставці в Дубаї

Авіалайнери із салонами класу люкс показали на авіавиставці в Дубаї

У цьому літаку економклас не знайти — є лише преміум. Усі сидіння розкладаються й під час..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

У цьому літаку економклас не знайти — є лише преміум. Усі сидіння розкладаються й під час польоту можна поспати. На спинках крісел екранів немає. Пасажирам видають планшети та навушники. Airbus A319 розрахований на 44 посадкові місця.

Літак належить мальдівській авіакомпанії. Вона показує свою розробку на престижному авіасалоні в Дубаї.

Поки що це перший літак компанії із салоном преміумкласу. За п’ять років їх буде понад 30.

[Теро Таскіла, директор мальдівської авіакомпанії]:

«Перевезення літаками з класом люкс зараз приносять дохід на 20 % вищий, ніж до пандемії. Тож ми поки що не можемо задовольнити попит. Багато хто нині каже, що хоче дістати великі враження після дворічного локдауну».

А це новий авіалайнер уже дубайської компанії. Тут, окрім бізнес-класу, є і перший клас. У ньому місця пасажирів нагадують маленькі каюти. Сидіння оснащено функцією нульової гравітації. Під час польоту навіть можна прийняти душ.

За перше півріччя ця компанія отримала чистий прибуток — 2,7 мільярда доларів. Це на півтора мільярда більше, ніж за той самий період торік. Причому авіаперевізники очікують, що впродовж наступних п’яти-десяти років попит на перельоти лише зростатиме.

На виставку також привезли електричні таксі із системою вертикального зльоту та приземлення. Лише раз зарядившись, воно долає 250 кілометрів. Крейсерська швидкість — 200 кілометрів за годину.

[Себастьян Вінблад-Расмуссен, працівник компанії — розробника літального таксі]:

«Позаду мене стоїть пілотоване електричне повітряне таксі. Ми плануємо отримати на нього сертифікат. Наступний крок — це експорт. Ми охопимо ринки Європи, а згодом і США».

На авіасалоні демонструють і військові літаки. Їхні льотні якості можна оцінити під час аерошоу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Авіалайнери із салонами класу люкс показали на авіавиставці в ДубаїВосьминоги допомогли у створенні потужних присосків«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центрі«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюГреко-іллірійський шолом віком 2500 років знайшли в ХорватіїЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в Англії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: