28.03.2024
Телеканал NTD

Фінляндія закриває всі КПП на кордоні з Росією, окрім одного

Фінляндія закриває всі КПП на кордоні з Росією, окрім одного

Фінляндія закриває всі контрольно-пропускні пункти на кордоні з Росією, окрім одного — «Рая-Йоосеппі». Суміжний із ним..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Фінляндія закриває всі контрольно-пропускні пункти на кордоні з Росією, окрім одного — «Рая-Йоосеппі». Суміжний із ним російський КПП «Лотта» розташований в Мурманській області.

Фінська влада пояснює це різким збільшенням кількості нелегалів на кордоні з Росією. У вересні та жовтні їх було лише кілька десятків. У листопаді без віз та належних документів прибуло 600 осіб. Зокрема, вихідці з Афганістану, Іраку, Сирії, Ємену, Кенії, Марокко та Сомалі.

[Еліна Валтонен, голова МЗС Фінляндії]:

«Перехід із Росії до Фінляндії — це не безпечний маршрут до Європейського Союзу. <…> Тому ми кажемо всім, хто хоче ним пройти, що це не найкращий вибір».

Уряд Фінляндії заявляє, що перевезення нелегалів організовує російська влада. Кремль звинувачення відкидає.

Фінляндія має спільний кордон із Росією протяжністю 1340 кілометрів.

Загалом між двома країнами працювало дев’ять пропускних пунктів. Один із них закритий на невизначений час із квітня минулого року. 18 листопада Фінляндія тимчасово закрила ще чотири КПП, що межують з російськими пунктами в Ленінградській області та Карелії.

З 25 листопада перестають працювати ще три прикордонні переходи, які межують із Мурманською областю та Карелією.

Прикордонний перехід «Рая-Йоосеппі», що залишається відкритим, розташований приблизно за 1500 кілометрів від Санкт-Петербурга.

Варто зазначити, що напруженість між Москвою та Гельсінкі зросла після вступу на початку цього року Фінляндії до НАТО у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії до України.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фінляндія закриває всі КПП на кордоні з Росією, окрім одногоДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: