27.07.2024
Телеканал NTD

За 7 хвилин із Мангеттену до аеропорту Кеннеді доставлятимуть аеротаксі

За 7 хвилин із Мангеттену до аеропорту Кеннеді доставлятимуть аеротаксі

Ось такі аеротаксі скоро з'являться в Нью-Йорку. Поки що це лише прототип. Нині його вперше випробовують..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Ось такі аеротаксі скоро з’являться в Нью-Йорку. Поки що це лише прототип. Нині його вперше випробовують у місті. Електроліт розробила американська авіаційна компанія.

В аеротаксі поміщається пілот і чотири пасажири. На одному заряді пролітає до 240 кілометрів. Розганяється до 320 кілометрів за годину. Апарат має систему вертикального зльоту та приземлення. Працює в сто разів тихіше за гелікоптер. Звук пропелерів зливається із шумом міського транспорту.

[Джобен Бевірт, директор компанії-розробника]:

«Ці аеротаксі змінюють правила гри, бо працюють значно тихіше. А це означає, що можна розмістити багато вертодромів у таких містах, як Нью-Йорк».

Зі слів розробників, таке аеротаксі зможе доставляти пасажирів із Мангеттену до аеропорту Кеннеді за сім хвилин. Тоді як машиною треба їхати більш як годину.

[Джобен Бевірт, директор компанії-розробника]:

«Після такого польоту треба лише 5 хвилин для підзаряджання. Стільки часу треба, щоб висадити одну групу пасажирів і взяти іншу».

Компанія дістала дозвіл Федерального авіаційного управління США на випробування прототипу. На наступному етапі треба оформити ліцензію на комерційні перевезення. Почати їх планують у 2025 році.

Водночас мер Нью-Йорка оголосив, що вертодром на Мангеттені оснастять станціями для підзаряджання електричних літальних апаратів.

Компанія-виробник має завод у штаті Каліфорнія. У планах збудувати підприємство й у штаті Огайо.
Коротке посилання на цю сторінку:

За 7 хвилин із Мангеттену до аеропорту Кеннеді доставлятимуть аеротаксіСкам’янілість доісторичної гігантської саламандри знайшли в НамібіїПрадавнього родича коали завбільшки з білого носорога досліджують в АвстраліїНауковці відкрили, що кашалоти використовують для спілкування щось на зразок азбуки МорзеВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зонДрони розкидають насіння над Косовом, щоб відновити лісиУ Балтиці поруч із вітряками створили підводну морську фермуБіонічну «м’яку» стопу розробили в ІталіїКомахоподібний робот вивчатиме печери МарсаНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 році

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: