20.09.2024
Телеканал NTD

Як тигри й комодський дракон святкують Геловін у Лондонському зоопарку

Як тигри й комодський дракон святкують Геловін у Лондонському зоопарку

Не з'їдять, зате повеселяться. Напередодні Геловіну родина тигрів у Лондонському зоопарку знайшла у своєму вольєрі цілу..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Не з’їдять, зате повеселяться. Напередодні Геловіну родина тигрів у Лондонському зоопарку знайшла у своєму вольєрі цілу колекцію гарбузових ліхтарів.

Схоже, Зак і Кріспін радіють несподіваній розвазі найбільше. Вони народилися торік у червні. Їхніх тата й маму звуть Асім і Гайша. Це рідкісні суматранські тигри. У дикій природі їх залишилося щонайбільше 500.

Тигри не люблять гарбузів, але ці помаранчеві ліхтарики приваблюють їх не просто так. Шкірка пахне корицею і мускатним горіхом. Цей аромат їм дуже подобається.

А в цьому вольєрі все відбувається неспішно. Тут живуть три сестри — галапагоські черепахи Поллі, Доллі та Прісцілла. Кожна важить стільки ж, скільки тигр, як не більше. Їм по 28 років, а прожити вони можуть півтора століття.

Рептиліям складно прокусити круглий бік гарбуза. Тому трапезу починають із тих місць, де прорізані очі й рот світильника Джека.

Геловін святкує й комодський дракон Калізі. Це найбільша рептилія в Лондонському зоопарку. І вегетаріанська дієта не для неї. Тож у гарбузі заховано м’ясо. Півтораметровий варан впорається з ним швидко, адже має 60 гострих пилчастих зубів.

Окапі Іден та Оні теж не дуже люблять гарбузи. Віддають перевагу його насінню. Дістають його довгим і чіпким язиком. Його довжина — 30 сантиметрів. Таким язиком можна облизати ніс і навіть вуха. До речі, окапі можуть повертати вуха в різні боки одночасно. Це допомагає ліпше захищатися від хижаків. Окапі харчуються листям, гілками та фруктами, але в їжі досить перебірливі.

Як припускають, Геловін сягає корінням традицій давніх кельтів Ірландії та Шотландії. Святкують його 31 жовтня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як тигри й комодський дракон святкують Геловін у Лондонському зоопаркуФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуУ зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренятЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили місто

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: