28.03.2024
Телеканал NTD

Октоберфест: грандіозний костюмований парад пройшов у Мюнхені

Сотні баварців одягли національні костюми, щоб узяти участь у грандіозному параді в Мюнхені. Тут проходить знаменитий фестиваль Октоберфест. Це найбільше народне гуляння у світі.

Костюмована процесія за традицією стартує від Максимілеанеуму — історичної будівлі, де засідає парламент Баварії. Колона рухається через центр Мюнхена до лугу Терези. Загалом учасники проходять сім кілометрів.

Цього року в колоні йде 9500 осіб. Здебільшого це баварці. Ще 700 учасників приїхали з Австрії, Італії, Швейцарії, Хорватії та Сербії. Усі демонструють національний одяг, але в центрі уваги, звісно, баварське вбрання.

За звичаєм раніше чоловіки носили короткі шкіряні штани — ледергозе, картату сорочку, вовняні шкарпетки й тірольський капелюх. Наряд альпійських селянок називається дірндль. Верхня частина — це блуза з корсажем, нижня — спідниця зі строкатої тканини. Доповнює вбрання невеликий фартух.

[глядач]:

«Це дуже особлива можливість — бачити людей у національних костюмах, маршувальні оркестри й коней. Це дуже особлива й унікальна подія».

[глядачка]:

«Мені подобаються всі ці традиційні костюми, які демонструють різні професії».

[туристка з Китаю]:

«Мені сподобалася ця культура. Це дуже відрізняється від Китаю, тому я хочу все побачити й узяти участь у всіх заходах».

Уперше Октоберфест пройшов 12 жовтня 1810 року. Його влаштували з нагоди весілля баварського кронпринца Людвіга та принцеси Терези. Через дев’ять років Октоберфест почала проводити міська рада Мюнхена. Фестиваль скасовували лише під час воєн та пандемії коронавірусу.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: