27.10.2024
Телеканал NTD

Отари овець та кіз заполонили центр Мадрида

Отари овець та кіз заполонили центр Мадрида

Отари овець та кіз витіснили транспорт із центру Мадрида. Пастухи женуть тварин на південні пасовища, бо..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Отари овець та кіз витіснили транспорт із центру Мадрида. Пастухи женуть тварин на південні пасовища, бо наближається зима. Цій традиції вже 800 років. Тепер вона стала частиною щорічного фестивалю в іспанській столиці, присвяченого прогону худоби.

[житель Мадрида]:

«Я приходжу на площу Пуерта-дель-Соль, бо це навіює добрі спогади. Я був пастухом, і мені шкода, що багато людей не знають цієї професії. Вона дуже важка, і тепер нікому не потрібна. Але ми пам’ятатимемо неї стільки, скільки зможемо, бо вона чудова».

[туристка з Нідерландів]:

«Дивовижно. Гадаю, це давня традиція. Приємно бачити, що багато людей приєднуються до нас і теж насолоджуються видовищем. Це неймовірно».

[жителька Мадрида]:

«Це спогад сучасного міста про сільські традиції. Дивовижно за цим спостерігати».

[жителька Мадрида]:

«Не очікувала таке побачити у столиці. Це мені нагадує моє село».

Багато століть тому тут була незаймана природа, а потім виросло місто — столиця Іспанії. На початку XV століття з пастухів стали брати символічну плату — 50 середньовічних монет мараведі. Пізніше отари стали гнати обхідними шляхами, а потім і зовсім перевозити машинами чи поїздами.

29 років тому парламент Іспанії вирішив відродити давню традицію і дозволив знову гнати овець та кіз через центр Мадрида. Тепер прогін супроводжується чарівним фольклорним святом із мальовничою процесією, музикою та піснями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Отари овець та кіз заполонили центр МадридаЖінка без ніг та пальців на руках учиться водити машинуВідома японська компанія створила теплові насоси для носорогів Честерського зоопаркуТроє поросят й асани: йога зі свинями стає дедалі популярнішоюТроє рідкісних андських ведмежат дебютують у зоопарку в Нью-ЙоркуАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуУсе рожеве: у Литві влаштували фестиваль холодного борщуЗаплив на гумових камерах для тракторних коліс влаштували в КосовіІракський астроном-аматор приносить на набережну телескоп, щоб люди милувалися МісяцемПустеля Атакама в Чилі дивує рідкісним зимовим цвітінням

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: