18.04.2024
Телеканал NTD

На Канарських островах відбувається міграційний бум

На Канарських островах відбувається міграційний бум

Ще два судна з врятованими в морі мігрантами прибули на іспанський острів Гран-Канарія. Вони привезли 111..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Ще два судна з врятованими в морі мігрантами прибули на іспанський острів Гран-Канарія. Вони привезли 111 осіб. Їх зустріли працівники Червоного Хреста. Як повідомляють, усі мігранти здорові.

Уже ось як два тижні тут відбувається справжній міграційний бум — до Іспанії за цей час приїхало вже понад вісім із половиною тисяч осіб. Це понад третина загальної кількості мігрантів за цей рік.

У період із 1 січня по 15 жовтня іспанські острови в Атлантиці прийняли понад 23 з половиною тисяч мігрантів. Це на 80 % більше, ніж за цей же період торік. Такі дані наводить міністерство внутрішніх справ Іспанії.

Водночас іспанська влада намагається запобігти нелегальній міграції.

[Фернандо Гранде-Марласка, міністр внутрішніх справ Іспанії]:

«Ми не дали 12 із половиною тисяч осіб виїхати з їхньої країни. Тож 12 із половиною тисяч людей не ризикували».

Обіцяють на цьому не спинятися.

[Фернандо Гранде-Марласка, міністр внутрішніх справ Іспанії]:

«Ми відправимо літак морського спостереження до Сенегалу. Він півтора місяця літатиме між Сенегалом та Мавританією в межах співпраці з владами цих країн. Ми виявлятимемо незаконні рейси й зупинятимемо їх у точці відправлення. Так можна врятувати життя цим людям і запобігати незаконній міграції».

Сім островів Канарського архіпелагу стали головним пунктом призначення для мігрантів зі Сенегалу та інших країн Африки. Так люди мають намір потрапити до материкової Іспанії. Інші пливуть до цієї країни Середземним морем.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Канарських островах відбувається міграційний бумДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняУ Кенії люди гинуть від повенейТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: