28.05.2024
Телеканал NTD

Азербайджан уперше після перемоги в Карабаху проводить спільні військові навчання з Туреччиною

Азербайджан уперше після перемоги в Карабаху проводить спільні військові навчання з Туреччиною

В Азербайджані почалися спільні з Туреччиною військові навчання. Це вперше, відколи Баку взяв під контроль Нагірний..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

В Азербайджані почалися спільні з Туреччиною військові навчання. Це вперше, відколи Баку взяв під контроль Нагірний Карабах.

Міноборони Азербайджану каже, що навчання проходять у різних регіонах країни, зокрема в Баку, Нахічеванській Автономній Республіці та Карабаху. Залучено 3000 армійців різних видів військ з обох країн, а також бронемашини, авіацію та артилерію.

Військовики відпрацьовують ведення сучасного бою, зводять понтонні мости та проводять операції з висадження десанту в тил умовного супротивника.

Тим часом Іран вирішив провести переговори щодо мирного врегулювання конфлікту між Вірменією та Азербайджаном. Міністри закордонних справ обох країн уперше зустрілися після того, як Баку провів у Нагірному Карабасі воєнну операцію, яку назвав антитерористичними заходами локального характеру.

Переговори мали пройти у форматі «3+3». Планували участь трьох кавказьких країн — Вірменії, Азербайджану та Грузії, а також сусідніх держав — Росії, Ірану й Туреччини. Але Грузія відмовилася, тому зустріч у Тегерані проходить у форматі «2+3».

Голова МЗС Ірану вважає, що мирної угоди між Вірменією та Азербайджаном можна досягти без участі Євросоюзу та США.

[Хосейн Амір Абдоллахіян, голова МЗС Ірану]:

«Ми вважаємо, що проблеми регіону, особливо на Південному Кавказі, можна усунути без втручання інших сторін. Це частина послання нинішньої зустрічі».

Нагадаємо, бойові дії в Нагірному Карабаху розпочалися 19 вересня. Через добу сторони домовилися про припинення вогню. Після цього більша частина етнічних вірмен покинула регіон. А наприкінці вересня голова невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки підписав указ про припинення її існування з 1 січня 2024 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Азербайджан уперше після перемоги в Карабаху проводить спільні військові навчання з ТуреччиноюМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліСвітові ціни на какао б’ють рекорди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: