19.12.2024
Телеканал NTD

ООН закликає міжнародну спільноту подбати про біженців-рохінджа

ООН закликає міжнародну спільноту подбати про біженців-рохінджа

УВКБ ООН закликає міжнародну спільноту зосередити увагу на ситуації біженців-рохінджа. Голова організації Філіппо Гранді каже, що..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

УВКБ ООН закликає міжнародну спільноту зосередити увагу на ситуації біженців-рохінджа. Голова організації Філіппо Гранді каже, що зараз дуже бракує фінансування, тож важко підтримувати людей. У таборах для біженців у Бангладеш мешкає понад 650 тисяч мусульман-рохінджа, які втекли з М’янми у 2017 році.

[Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців]:

«Проблема в тому, що зменшення обсягу гуманітарної допомоги ускладнює, наприклад, постійне оновлення притулків. Не можна чекати, що за таких кліматичних умов неміцні хатини, у яких живуть люди, прослужать довго. Тому доводиться постійно вкладати гроші, а їх дедалі менше».

Водночас для Бангладеш така значна кількість біженців — завеликий тягар.

[Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців]:

«Бангладеш має дуже серйозні та обґрунтовані побоювання. Це перенаселена країна. Біженці прибули до одного з найбідніших і найнестабільніших регіонів — до південно-східної частини країни, розташованої вздовж Бенгальської затоки. Це дуже злиденний район».

Попри труднощі, влада Бангладеш дає можливість дітям рохінджа здобувати освіту. Наразі УВКБ ООН обговорює з бангладеським урядом те, щоб дозволити біженцям працювати. Тоді вони зможуть хоч якось себе забезпечувати.

Утім, уряд Бангладеш бачить лише один реалістичний вихід із ситуації — рохінджа мають повернутися до М’янми. Ще в листопаді 2017 року обидві країни підписали меморандум про порозуміння щодо повернення біженців. Однак цей процес так і не почався. Тепер при владі в М’янмі стоїть військова хунта. Вести з нею переговори важко.

[Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців]:

«(Влада Бангладеш) також знає, що в умовах, що склалися, (повернення рохінджа) — дуже важке завдання. Тож усі ці люди залишаються в Бангладеш, а обсяг гуманітарної допомоги зменшується».

Філіппо Гранді прибув до Таїланду, щоб зустрітися з високопосадовцями країн Азії та обговорити проблеми рохінджа. Він хоче домогтися підтримки урядів і приватних організацій напередодні Глобального форуму з питань біженців, який відбудеться в грудні.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН закликає міжнародну спільноту подбати про біженців-рохінджаДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїСрібна шахта відродила занепале боснійське містоООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Столиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: