27.11.2024
Телеканал NTD

До Лондона повернулися бобри

До Лондона повернулися бобри

Сім'я з п'яти бобрів обживається в новому домі. Недавно її випустили біля водоймища, що на заході..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Сім’я з п’яти бобрів обживається в новому домі. Недавно її випустили біля водоймища, що на заході Лондона. На урочистий захід прийшло багато людей, адже до цього бобрів у столиці Великої Британії не бачили коло 400 років.

[Еліот Ньютон, співзасновник Citizen Zoo]:

«Вони здатні трансформувати ландшафт і підтримувати екосистему. Наприклад, допоможуть утримувати тут більше води, а це сповільнить потік і знизить ризик повеней на місцевому рівні. Ми знаємо, що нижній Грінфорд періодично потерпає від повеней. Бобри зменшать цей ризик».

Бобрів переселили із Шотландії, де вони дуже розплодилися. Є надія, що у водоймах Лондона їм теж буде комфортно.

Сім’я складається з дорослої пари й трьох дитинчат. Упродовж місяця вони житимуть на обгородженій території. Це дасть їм змогу спокійно облаштуватися.

Утім, екоактивісти незадоволені. Вони кажуть, що це не допоможе відновити популяцію.

[Аластер Драйвер, директор Rewilding Britain]:

«Це все надто маленькі й незначні кроки. Навряд чи вони допоможуть. Потрібні масштабніші дії, централізований випуск бобрів у дику природу».

Учасники кампанії стурбовані тим, що зобов’язання уряду відновити біорізноманіття в третині місць проживання у Великій Британії до 2030 року не сприймають серйозно.

Міністерство довкілля критику відкидає.

Бобри колись мешкали на всій Північній Євразії. Однак до початку XX століття вони майже зникли через інтенсивне полювання заради хутра, м’яса та пахучих залоз. Нині бобрів спеціально розселяють у регіони, де вони жили кілька століть тому.

Цих тварин називають інженерами екосистеми. Вони підвищують стійкість природних спільнот і знижують ризик виникнення повеней.
Коротке посилання на цю сторінку:

До Лондона повернулися бобриЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуУряд Туреччини хоче прибрати з вулиць 4 млн бродячих собакПосуха у В’єтнамі може позначитися на світових цінах на кавуКитай: переробити мільйони тонн текстильних відходівПожежа в торговому центрі в Китаї — 16 загиблихУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахКитай відправить до Вашингтона двох великих пандЯк харчові відходи допомагають фермерам у ДубаїБезхатьки самовільно заселяються в покинуті будівлі на околиці Лондона

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: