20.06.2024
Телеканал NTD

Ізраїль підготував для наступу на Газу 360 тис. резервістів

Ізраїль підготував для наступу на Газу 360 тис. резервістів

Ізраїль завдасть нищівних ударів по ворогах. Це прем'єр-міністр Ізраїлю заявив під час зустрічі з бригадою «Голани»..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Ізраїль завдасть нищівних ударів по ворогах. Це прем’єр-міністр Ізраїлю заявив під час зустрічі з бригадою «Голани» на кордоні із Сектором Гази.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Ми збираємося перемагати всіма силами. Ви готові?»

[солдати]:

«Так».

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«За вами весь народ Ізраїлю. Ми завдамо нищівного удару по нашому ворогові, щоб перемогти. До перемоги!»

Прем’єр прибув напередодні масштабної наземної операції ЦАГАЛу в Секторі Гази. Її мета — знищити угруповання ХАМАС. 7 жовтня воно скоїло смертоносні напади на ізраїльські поселення, що біля кордону з анклавом, а також на музичний фестиваль. Загинуло близько 1400 осіб. Ще кілька сотень потрапило в полон. Одна з цілей операції — їх визволення.

Після нападу ХАМАСу Ізраїль завдає ракетних ударів по Сектору Гази, перетворюючи цілі райони на руїни, унаслідок чого загинуло близько 2000 осіб. Він також закликав жителів перебратися на південь анклаву.

Газа займає площу всього 360 квадратних кілометрів. Однак тут багато тунелів, мін-пасток та навчених бійців. Ізраїль мобілізував 360 тисяч резервістів для проведення своєї операції. Як кажуть експерти, короткострокові цілі, такі як знищення тунелів та ліквідація окремих лідерів ХАМАСу, без сумніву, є досяжними.

Проте ХАМАС є не лише в Секторі Гази, а й на інших палестинських територіях. Він має прихильників на Близькому Сході та в усьому світі. Тому знищити угруповання Ізраїлю буде дуже складно, як у воєнному, так і в політичному плані.

Також аналітики вважають, що загострити ситуацію можуть Іран та «Хезболла», яка в Лівані. Якщо вони втрутяться, Ізраїлю доведеться боротися на кількох фронтах.

Військовики кажуть, що з Лівану випущено щонайменше 20 ракет. ЦАГАЛ відрив артилерійський вогонь у відповідь.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль підготував для наступу на Газу 360 тис. резервістівМарокко: лазні закриті, води немаєМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЧим пригощатимуть гостей «Оскара»ООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: