20.08.2024
Телеканал NTD

Британський дизайнер на собі перевірить, як мікроби впливають на організм людини

Британський дизайнер на собі перевірить, як мікроби впливають на організм людини

У цьому невеликому робочому просторі стіни викладено спеціальною плиткою. Вона наповнена різними мікробами із ґрунту, а..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

У цьому невеликому робочому просторі стіни викладено спеціальною плиткою. Вона наповнена різними мікробами із ґрунту, а також іншими частинками органічного походження.

Матеріал плитки має пористу структуру, що дає змогу мікробам виходити назовні.

Плитка також тактильна. Коли до неї торкаєшся, мікроби переходять на шкіру.

І в цьому кутку працюватиме британський дизайнер Річард Беккет. Він зголосився стати піддослідним. Під час експерименту перевірять, як впливають на організм так звані корисні мікроби. Це з’ясують, проаналізувавши його кров.

Експеримент проходитиме в Лондоні на виставці «Маленькі простори в місті».

[Річард Беккет, піддослідний]:

«У мене вже взяли кров, щоби було із чим порівняти. Упродовж усього експерименту я працюватиму в цьому невеликому просторі, де на мене впливатимуть ґрунтові мікроби».

У сучасному світі люди не зазнають впливу таких мікробів, бо живуть далеко від природи.

[Річард Беккет, піддослідний]:

«Міське середовище стає дедалі стерильнішим і повністю позбавлене тих мікробів, доступ до яких нам потрібен для здоров’я організму. Сподіваюся, до мого організму потрапить багато цих корисних мікробів, які стимулюватимуть мою імунну систему».

Настінна плитка з пробіотиками створена під натхненням від японської концепції «купання в лісі», згідно з якою занурення в природу позитивно впливає на тіло й розум.

Дослідження поки що не наукове. Однак воно може спонукати до глибшого вивчення цього питання.

[Метью Рівз, вірусолог]:

«Ми просто перевіримо його імунну відповідь, загальні імунні реакції. Ми можемо стимулювати імунні клітини, дивитися, як вони реагують, коли активуються».

Дизайнер каже, що результати дослідження можуть змінити правила будівництва. Так, можуть бути впроваджені матеріали, багаті на мікробні речовини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британський дизайнер на собі перевірить, як мікроби впливають на організм людиниУ Дубаї корали вирощують по-новомуМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: