13.07.2024
Телеканал NTD

Верховний суд США відхилив вимогу позбавити Трампа можливості балотуватися у 2024 році

Верховний суд США відхилив вимогу позбавити Трампа можливості балотуватися у 2024 році

Верховний суд США 2 жовтня відмовився розглядати усунення 45-го президента Дональда Трампа від участі в президентських..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Верховний суд США 2 жовтня відмовився розглядати усунення 45-го президента Дональда Трампа від участі в президентських виборах 2024 року.

Позов подав кандидат на висунення у президенти від Республіканської партії Джон Ентоні Кастро. Він заявив, що Трамп нібито допомагав злочинцям, які захопили Капітолій 6 січня 2021 року.

Кастро спирався на 14-ту поправку конституції США. У ній ідеться про те, що будь-який чиновник утрачає право обіймати державні посади, якщо бере участь у повстанні чи заколоті або ж сприяє повстанцям.

Суд відхилив позов без жодних коментарів.

14-ту поправку ухвалили в середині XIX століття. Її застосовували лише двічі щодо колишніх конфедератів.

Тим часом Дональд Трамп постав перед судом Нью-Йорка в цивільній справі про шахрайство.

Член Демократичної партії Летиція Джеймс у своєму позові звинуватила 45-го президента США, його синів та співробітників у тому, що ті нібито багато років завищували вартість холдингу Trump Organization, щоб мати ліпші умови кредитування і страхування.

Під час засідання Трамп розкритикував суддю й прокурора та назвав процес «полюванням на відьом». Він також сказав, що суддю треба зняти з посади.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:

«Не було проблем. Усе було ідеально. Жодного злочину. Злочин скоюють проти мене, бо маємо корумпованого окружного прокурора. Маємо корумпованого генерального прокурора. І все це походить від міністерства юстиції США у Вашингтоні, бо я лідирую, випереджаючи Байдена на десять пунктів і я випереджаю кандидатів від республіканців на 50 чи 60 пунктів».

Варто зазначити, що суддя Артур Енгорон уже визнав Трампа винним у шахрайстві. Тепер під час засідань зосередяться на тому, як саме покарати 45-го президента США.

Тюрма йому не загрожує. Однак прокурор домагається штрафу розміром 250 мільйонів доларів та заборони на ведення бізнесу в Нью-Йорку.

Справа може затягнутися на місяці й навряд чи вплине на процес висунення Дональда Трампа на другий президентський термін.
Коротке посилання на цю сторінку:

Верховний суд США відхилив вимогу позбавити Трампа можливості балотуватися у 2024 роціООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країні25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: