13.08.2024
Телеканал NTD

ЄС має намір захищати себе в торгівлі з Китаєм

ЄС має намір захищати себе в торгівлі з Китаєм

Євросоюз не має наміру дистанціюватися від Китаю. Але йому треба захистити себе, коли його відкритістю зловживають...

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Євросоюз не має наміру дистанціюватися від Китаю. Але йому треба захистити себе, коли його відкритістю зловживають. Про це заявив віцеголова Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Він прибув до Китаю, щоби спробувати спинити зростання напруженості між ЄС і КНР у питаннях геополітики й торгівлі.

[Валдіс Домбровскіс, віцеголова Єврокомісії]:

«Торік ЄС зареєстрував рекордний обсяг двосторонньої торгівлі з Китаєм на суму 865 мільярдів євро. Але він дуже незбалансований, бо торговельний дефіцит ЄС становить майже 400 мільярдів євро. ЄС також треба захистити себе в ситуаціях, коли відкритістю починають зловживати».

Недавно Єврокомісія заявила, що запровадить мито для захисту європейських виробників електромобілів. Це пов’язано з дешевшим китайським імпортом. На думку європейських економістів, Китай вдається до демпінгу завдяки державному субсидіюванню галузі.

[Валдіс Домбровскіс, віцеголова Єврокомісії]:

«Ми відкриті для конкуренції, зокрема для конкуренції в секторі електромобілів. Але ця конкуренція має бути чесною. Тому ми дивимося на державні субсидії для виробництва електромобілів і на те, як вони впливають на рівні умови гри на ринку ЄС».

Водночас Євросоюз також розглядає деякі інші галузі, у яких на Китай можуть бути накладені мита. Проте деталі цього питання Домбровскіс не розкрив.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС має намір захищати себе в торгівлі з КитаємНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: