20.08.2024
Телеканал NTD

Бразилець вивів породу гігантських півнів

Бразилець вивів породу гігантських півнів

Ось таких гігантських півнів та курей вирощує бразильський агроном Рубенс Брас. Цю породу вивів 20 років..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Ось таких гігантських півнів та курей вирощує бразильський агроном Рубенс Брас. Цю породу вивів 20 років тому. Хотів поліпшити генетику свійських птахів у Бразилії. Тоді це було просто хобі, а тепер перетворилося на успішний бізнес.

[Рубенс Брас, птахівник]:

«Зріст цього півня сягає 116 сантиметрів. Птаха виведено природним шляхом».

А ось такі на вигляд курчата, які вилупилися напередодні.

Рубенс, щоб вивести нову породу, схрещував бійцівських півнів із сільськими курми, яких не тримають у клітках. Уважає таких птахів витривалішими та здоровішими.

[Рубенс Брас, птахівник]:

«Ми працюємо над поліпшенням генетики цих птахів та повертаємо їх у сільську систему виробництва».

Бразилець відкрив компанію, яка спеціалізується на селекції, розведенні та продажу птахів. На фермі вирощують два види: гігантських індійських півнів канелас амарелас і гігантських індійських півнів урубус.

Дорослий птах коштує 4000 доларів. Також можна купити запліднені яйця й вивести пернатих самостійно. 12 яєць коштують 70 доларів.

Деякі клієнти купують гігантських півнів як домашніх вихованців. Та здебільшого їх вирощують для отримання м’яса. Нині в усій Бразилії цих птахів розводять 20 тисяч птахівників.

На фермі Рубенса мешкає приблизно 300 птахів. Продажі поки що сповільнилися. У Бразилії діє заборона на перевезення через спалах пташиного грипу. Коли її скасують, птахівник постачатиме гігантських півнів до ресторанів азійської кухні штату Сан-Паулу. Він також подав заяву на офіційне визнання нової породи курей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бразилець вивів породу гігантських півнівІракський перукар створює картини з волосся клієнтівУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорПінболом захоплюється дедалі більше молодіТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в Італії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: