19.09.2024
Телеканал NTD

Хто найлінивіша людина в Чорногорії, з’ясовують на конкурсі

Хто найлінивіша людина в Чорногорії, з'ясовують на конкурсі

Сім учасників конкурсу не просто лежать, а борються за титул найледачішої людини в Чорногорії. На переможця..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Сім учасників конкурсу не просто лежать, а борються за титул найледачішої людини в Чорногорії. На переможця чекає грошовий приз. Незвичайне змагання проводять у селі Брезна вже у 12-те.

[Радоньї Благоєвич, організатор конкурсу]:

«Ми організували цей конкурс лежання як пародію, обігруючи стереотип, що чорногорці, мовляв, ліниві. Хочемо дізнатися, хто витримає найдовше. З 21 учасника, який подав заявку цього року, залишилося сім. Вони лежать уже 20 днів. З миті старту минуло 463 години».

За правилами учасники мають лежати в горизонтальному положенні. Їм можна їсти, користуватися мобільними телефонами, ноутбуками та читати книжки. Заборонено навіть напівсидіти. Щовісім годин учасникам дають 10-хвилинну перерву на вбиральню.

Попередній рекорд — 117 годин лежання — побили ще 15 днів тому. А встановила його нинішня учасниця Дубравка у 2021 році. Цього разу вона лежить уже втричі довше.

[Дубравка Аксич, учасниця конкурсу]:

«Родичі та друзі вірять, що я можу перемогти. На щастя, у всіх гарне здоров’я, і ми всі добре почуваємося. Організатори виконують усі наші бажання. Нам лишається тільки лежати».

23-річний Філіп бере участь уперше.

[Філіп Кнежевич, учасник конкурсу]:

«Приїхав перевірити свої сили, бо мені подобається пробувати нове. Я подумав, що це ідеальна нагода. Дуже сподіваюся на перемогу, тож і приїхав. Тут багато мотивації і вільного часу. Почуваюся чудово. Якщо не брати до уваги розлуки із сім’єю, усе інше дається легко. Тут є буквально все, що нам треба».

Зазвичай учасники лежать під кленом. Але цього року через негоду вони перебралися під дерев’яний навіс.

Переможець здобуде звання найлінивішої людини Чорногорії та приз — 1000 євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

Хто найлінивіша людина в Чорногорії, з’ясовують на конкурсіВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеУнікальну колекцію монет данського магната, нарешті, можуть продатиІракський перукар створює картини з волосся клієнтівУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестивальФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: