27.09.2024
Телеканал NTD

Унікальний палац Ватикану з таємною канцелярією відкрили для відвідувачів

Унікальний палац Ватикану з таємною канцелярією відкрили для відвідувачів

Для відвідувачів відчинили палац Канчеллерія в Римі. Він унікальний тим, що його вважають анклавом Ватикану, тобто..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Для відвідувачів відчинили палац Канчеллерія в Римі. Він унікальний тим, що його вважають анклавом Ватикану, тобто ним не керує Італія.

Зазвичай його зали приховані від сторонніх очей, бо всередині — один із найтаємніших офісів Святого Престолу — Папська канцелярія.

Палац збудував наприкінці XV століття кардинал Раффаеле Ріаріо. Його дядько, Папа Сікст IV, відомий тим, що замовив будівництво Сикстинської капели.

Зараз в палаці розміщені три найважливіші суди Ватикану: Римська рота, яка ухвалює рішення про анулювання шлюбів, Апостольська сигнатура, яка розглядає внутрішньоцерковні адміністративні справи, та Апостольська пенітенціарія, яка, серед іншого, видає індульгенції, тобто грамоти про відпущення гріхів.

Під час огляду будівлі гості проходять через зали з фресками, позолоченими елементами на стелях та колонами. Вони також відвідують обшиту дерев’яними панелями бібліотеку, де на початку XIX століття Наполеон зберігав імператорські архіви.

У цих залах навчаються юристи, акредитовані Римською ротою. А вкінці можна побачити невелику прикрашену фресками студію з маленьким балконом, що виходить на вулицю дель Пеллегріно.

Екскурсія завершується під землею, де розташована постійна виставка механічних винаходів Леонардо да Вінчі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Унікальний палац Ватикану з таємною канцелярією відкрили для відвідувачівРідкісний діамант і годинник у корпусі із сапфіру виставлять на аукціон у Нью-ЙоркуДубай створив найглибший у світі басейн у вигляді затонулого містаБоснійська майстриня створює картини з повсті та рятує старовинне ремеслоДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівЯк шовк тутової гусені перетворюють на килими в дельті НілуСекрет розкрито: як туристи роблять фото в Ріо, на якому вони неначе висять над урвищемБразилець зібрав колекцію з 6101 футболки футболістівНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: