27.10.2024
Телеканал NTD

Австралія: хоровий спів допомагає позбутися самотності

Австралія: хоровий спів допомагає позбутися самотності

Заняття з хорових співів проходять в австралійському місті Джилонг уже десять років. Зазвичай збирається приблизно 70..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Заняття з хорових співів проходять в австралійському місті Джилонг уже десять років. Зазвичай збирається приблизно 70 осіб різного віку. Для учасників спів — це спосіб спілкування.

[Мішель Лім, працівниця організації Ending Loneliness Together]:

«Кожен із нас може відчути себе самотнім, і дуже важливо, щоб ми пом’якшували наслідки самотності, установлюючи соціальні зв’язки, хай би де ми були».

Джессіка Вокер має синдром Аспергера. У неї порушення психічного розвитку, що ускладнює спілкування. Для неї цей колектив став другою сім’єю.

[Джессіка Вокер, відвідувачка занять]:

«Мені тут дуже подобається: мені подобається виходити зі своєї шкаралупи, мені подобається бути собою. Тут мені легко бути собою, а зовні, у суспільстві, відчуваю тиск від необхідності бути як усі. Але я не така, як усі, і цим пишаюся».

Рорі Вілсон приєднався до хору коло десяти років тому. До того він кілька разів пережив інсульт. Нині приходить щотижня.

[Рорі Вілсон, відвідувач занять]:

«Я приходжу сюди щопонеділка й одразу відчуваю, що настрій поліпшується. Нетерпляче чекаю, коли знову прийду».

Хор допомагає людям похилого віку спілкуватися одне з одним. Але вікових обмежень немає. Анастасія вперше прийшла в дев’ять років.

[Анастасія Ворден, відвідувачка занять]:

«Я виросла, не знаючи, що таке сім’я. Але коли я приходила на хор, тут у мене була своя бабуся, свої тітка й дядько, і це дивовижне почуття».

За даними досліджень, кожен четвертий австралієць страждає від самотності. За десять років хор добре вплинув на багатьох учасників.

[Кім Діллон, диригент хору]:

«Дехто мені каже, що це єдине, заради чого вони можуть вийти з дому, і часто це єдине, що зупиняло їх від самогубства. Раніше вони не мали почуття спільності. А тут вони почуваються частиною сім’ї, можуть зробити свій внесок і відчувають свою причетність».

Відомо, що спів — гарний спосіб зняти стрес і гармонізувати емоційний стан. Він добре впливає на мозок, нервову систему, знімає втому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія: хоровий спів допомагає позбутися самотностіДва неопубліковані тексти пісень Боба Ділана виставлять на торги в Нью-ЙоркуВідпустка вдома: на березі Тибру в Римі відкрили безплатний пляжПрогулянки Сеною на невеликому човні дедалі частіше обирають туристи в ПарижіДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїПарк розваг у Дубаї пропонує поринути у світ світла та барвБалет із США привіз до лондонського Королівського оперного театру спадщину Фредеріка АштонаДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонЗахопливі перегони на човнах-драконах влаштували в Гонконгу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: