19.11.2024
Телеканал NTD

Австралія: хоровий спів допомагає позбутися самотності

Австралія: хоровий спів допомагає позбутися самотності

Заняття з хорових співів проходять в австралійському місті Джилонг уже десять років. Зазвичай збирається приблизно 70..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Заняття з хорових співів проходять в австралійському місті Джилонг уже десять років. Зазвичай збирається приблизно 70 осіб різного віку. Для учасників спів — це спосіб спілкування.

[Мішель Лім, працівниця організації Ending Loneliness Together]:

«Кожен із нас може відчути себе самотнім, і дуже важливо, щоб ми пом’якшували наслідки самотності, установлюючи соціальні зв’язки, хай би де ми були».

Джессіка Вокер має синдром Аспергера. У неї порушення психічного розвитку, що ускладнює спілкування. Для неї цей колектив став другою сім’єю.

[Джессіка Вокер, відвідувачка занять]:

«Мені тут дуже подобається: мені подобається виходити зі своєї шкаралупи, мені подобається бути собою. Тут мені легко бути собою, а зовні, у суспільстві, відчуваю тиск від необхідності бути як усі. Але я не така, як усі, і цим пишаюся».

Рорі Вілсон приєднався до хору коло десяти років тому. До того він кілька разів пережив інсульт. Нині приходить щотижня.

[Рорі Вілсон, відвідувач занять]:

«Я приходжу сюди щопонеділка й одразу відчуваю, що настрій поліпшується. Нетерпляче чекаю, коли знову прийду».

Хор допомагає людям похилого віку спілкуватися одне з одним. Але вікових обмежень немає. Анастасія вперше прийшла в дев’ять років.

[Анастасія Ворден, відвідувачка занять]:

«Я виросла, не знаючи, що таке сім’я. Але коли я приходила на хор, тут у мене була своя бабуся, свої тітка й дядько, і це дивовижне почуття».

За даними досліджень, кожен четвертий австралієць страждає від самотності. За десять років хор добре вплинув на багатьох учасників.

[Кім Діллон, диригент хору]:

«Дехто мені каже, що це єдине, заради чого вони можуть вийти з дому, і часто це єдине, що зупиняло їх від самогубства. Раніше вони не мали почуття спільності. А тут вони почуваються частиною сім’ї, можуть зробити свій внесок і відчувають свою причетність».

Відомо, що спів — гарний спосіб зняти стрес і гармонізувати емоційний стан. Він добре впливає на мозок, нервову систему, знімає втому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія: хоровий спів допомагає позбутися самотностіФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в Лондоні«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараямиФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонУнікальну колекцію монет данського магната, нарешті, можуть продатиЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: