20.12.2024
Телеканал NTD

Нову барвисту будівлю в стилі індіанців звели в Болівії

Нову барвисту будівлю в стилі індіанців звели в Болівії

У високогірному болівійському місті Ель-Альто — нова цікавинка. Тут відкрили для публіки ще один витвір архітектора..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

У високогірному болівійському місті Ель-Альто — нова цікавинка. Тут відкрили для публіки ще один витвір архітектора Фредді Мамані. Його вважають найкреативнішим архітектором Болівії, і він славиться кітчевим стилем, який дотичний до індіанської культури аймара.

[Віктор Чоке Флорес, власник нової будівлі]:

«Ми хотіли працювати з архітектором Фредді Мамані. І ми чудово поєднали сучасність із чимось, що йде корінням в нашу культуру, у нашу суть, у наші традиції. Ми не маємо забувати, звідки ми прийшли й куди йдемо».

Називається цей витвір «Круїз Андами». Тут кілька танцювальних залів, готель і ресторан національної кухні, а також оглядовий майданчик у формі корабля з краєвидом міста.

Архітектор використав яскраві орнаменти й малюнки з кераміки аймара. Будівля має оригінальні форми.

[Фредді Мамані, архітектор]:

«Ми хочемо просувати туризм й Ель-Альто за допомогою архітектури. Але архітектури з ідентичністю, зі смислом, з корінням предків».

Архітектор відомий багаторівневими будинками. Кожен рівень має свою функцію. Зазвичай, на першому поверсі — магазини. Другий і третій — для здавання житла в оренду, а ще для сімейних та дружніх зустрічей. На останньому поверсі мешкають власники.

Архітектурний стиль Фредді Мамані називають «шоле». Це поєднання слів «шале», тобто «заміський будинок», і «чоло» — так іспанські колонізатори зневажливо називали корінне населення Болівії. Барвисті будівлі кидають виклик стереотипу про недалекість і бідність індіанців.

[місцева жителька]:

«Ми бачимо барвисті будинки в Ель-Альто. Слово “чоло” вже не образливе — його внесли в назву стилю».

Фредді Мамані збудував у Болівії коло 100 самобутніх будівель. Найбільше — в Ель-Альто, що розташоване на висоті понад чотири тисячі метрів над рівнем моря. Місто тепер не сіре, і це приваблює туристів з усього світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нову барвисту будівлю в стилі індіанців звели в БолівіїУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактів«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у Лондоні10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: