09.11.2024
Телеканал NTD

У Нью-Йорку відкриті тераси при ресторанах стануть сезонними

У Нью-Йорку відкриті тераси при ресторанах стануть сезонними

Обіди й вечері на свіжому повітрі для багатьох жителів Нью-Йорка стали однією з небагатьох переваг епохи..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Обіди й вечері на свіжому повітрі для багатьох жителів Нью-Йорка стали однією з небагатьох переваг епохи пандемії. Літні тераси при кафе й ресторанах з’явилися в усьому місті. Це дало змогу закладам громадського харчування працювати й далі.

Зараз міська влада хоче зберегти цю традицію. Вона ухвалила закон, який дозволить кафе й ресторанам встановлювати літні тераси в період із квітня по листопад. В інші місяці конструкції треба буде прибирати.

[Матіас ван Лейден, власник ресторану]:

«Ми згодні з цим і раді, що Нью-Йорк стає більш європейським містом, де люди обідають просто неба, завдяки чому вулиці здаються жвавішими».

Експерти кажуть, що відкрити літнє кафе тепер буде простіше.

[Ендрю Рігі, голова Альянсу гостинності Нью-Йорка]:

«Тисячі ресторанів, які до пандемії навіть не мали шансів відкрити вуличне кафе, тепер зможуть це зробити. Більшу частину бюрократичної тяганини усунуто, а плата за відкриття значно знизилася».

Утім, є і супротивники літніх терас.

[Лейф Арнтцен, член коаліції за справедливу політику міста]:

«Місцевим жителям лишається менше місця на тротуарах та дорозі. Не так вільно ходити кварталом. Менше тиші, менше аварійних виходів. Менше всього. Це вигідно для однієї галузі, але незручно для багатьох людей».

Деякі літні кафе зроблено наче нашвидкуруч. Вони не дуже привабливі на вигляд, тому псують міський ландшафт. Також з’явилися покинуті тераси.

[Матіас ван Лейден, власник ресторану]:

«Місто потребує невеликого прибирання. Знаєте, деякі люди роблять усе неправильно. Саме вони псують імідж усієї ресторанної спільноти. Тому такі люди мають піти. Їм треба або робити це правильно, або не робити взагалі».

Поки що влада продумує правила відкриття літніх кафе й вимоги до їх дизайну. Робота над цим має завершитися до листопада наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нью-Йорку відкриті тераси при ресторанах стануть сезоннимиВ Італії вимирають газетні кіоски2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: