29.04.2024
Телеканал NTD

У Китаї «розумні» окуляри дистанційно вимірюють температуру тіла людей

У Китаї «розумні» окуляри дистанційно вимірюють температуру тіла людей

У Китаї з'явилися «розумні» окуляри для дистанційного вимірювання температури тіла людей. Їх розробила компанія з Ханчжоу...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У Китаї з’явилися «розумні» окуляри для дистанційного вимірювання температури тіла людей. Їх розробила компанія з Ханчжоу. Пристрій може за дві хвилини виміряти температуру 200 осіб у радіусі до трьох метрів.

Такі окуляри купують школи, держустанови й технопарки.

[Чень Гоцян, охоронець]:
«Я ношу їх уже тиждень. Моє завдання — патрулювати технопарк і перевіряти температуру людей. Окуляри зручніші й безпечніші, ніж термометр. Ми можемо тримати дистанцію».

Пристрій оснащено тепловізійним датчиком, 12-мегапіксельною камерою й картою пам’яті для фотографій та відео.

[Сян Веньцзе, віцепрезидент компанії-розробника]:
«Знадобилися тривалі випробування, щоб похибка під час вимірювання температури знизилася з 0,3 до 0,1 градуса Цельсія. У 99% випадків похибка — приблизно 0,1 градуса».

Окуляри для вимірювання температури особливо актуальні в Китаї, бо там уже скасовують карантин.

[жителька Ханчжоу]:
«Гадаю, епідемія ще не скінчилася. Ці заходи дають змогу працівникам таких підприємств, як наш технопарк, почуватися в безпеці».

Зараз компанія модернізує «розумні» окуляри так, щоб їх можна було використовувати у велелюдних місцях, наприклад в аеропортах і торгових центрах. Розробники вважають, що пристрій матиме попит і в інших країнах, коли ті скасують карантин.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Китаї «розумні» окуляри дистанційно вимірюють температуру тіла людейВ Аргентині комарів опромінюють радіацією, щоби перемогти епідеміїНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїМедичні гаджети — один із головних трендів CES-2024Найбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволамиНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: